· · Коментара: 0
СЛАТКИШ

Како да савршених ТУЛУМБИ? Корак по корак и биће једноставно (РЕЦЕПТ)

Тулумбе наша су данашња посластица.

1618642942_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ Дидy Китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Данас спремамо тулумбе из рерне. Тесто је исто као и за принцес крофне и еклере.

У шерпицу сипајте 250 мл. воде и 50 гр. путера/маргарина. Ставите на шпорет и кувајте док се не истопи путер/маргарин и да "баци" први кључ. Затим склоните са шпорета и додајте 200 гр. брашна (меко тип 400). Промешајте, па вратите на шпорет још пар минута, уз стално мешање. Склоните са шпорета и оставите да се прохлади. Затим додојте јаја, једно по једно и мутите миксером. Потребно 4 велика или 5 мањих. На крају додајте 6 гр. прашка за пециво и поново све умутите миксером.

Ако немате калуп за прављење тулумби, можете тесто ставити у кесу за украшавање, са неким звездастим већим додатком за украшавање.

У плех ставите папир за печење и обавезно правите размак између сваке, јер ће током печења нарасти. Од ове мере се добију 2 плеха од рерне. Пеците их загрејаној рерни на 200°, 20 минута. Рерну никако не отварајте!

Прелив:

У литар воде ставим 600 гр. шећера, кад прокува, кувам око пола сата. Да буде као сируп. Пред крај додам неколико колутова лимуна. Ако волите слађе, ставите на 1л. воде килограм шећера и након кључања кувајте 20 -ак минута. Топле тулумбе, прелијте хладним преливом. Пријатнп!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.