Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
исхрана

Како да се ниво ХОЛЕСТЕРОЛА регулише на природан начин?

Чињеница је да све већи број савремених људи пати од повишеног холестерола.

1606912744_Depositphotos_310173292_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Још је незахвалније сазнање да многи од њих немају проблема са прекомерном тежином, нити показују било какве симптоме високог холестерола. Нажалост све већи број њих постаје жртва можданих или срчаних обољења. Али пре него што вас обузме паника, откривамо вам како са лакоћом можете да регулишете ниво холестерола код куће.

Најчешћу узроци високог холестерола:

  • храна богата засићеним и транс-мастима
  • прекомерна тежина
  • неактивност
  • старосно доба
  • наследни фактор

Прочитајте још: Здрави људи ове три ствари раде сваки дан

Есенцијална уља

Есенцијално уље лимунове траве се највише користи због својих аналгетичких и противупалних ефеката. Оно помаже при смањању нивоа холестерола и проширењу крвних судова, како би ток крви у њима био несметан. Две капи еснецијалног уља лимунове траве растворене у чаши воде потребно је конзумирати два пута дневно.

Фото: Депосит

Витамини

Кокосово уље
Кокосово уље повећава ниво доброг холестерола у крви, што уједно доводи до снижавања лошег холестерола. Кокосово уље вас штити од срчаних болести, помажући вам да контролишете своју тежину. Кашика кокосовог уља на дневној бази као додатак јелима је сасвим довољна.

Познато је да витамини Б3, Е и Ц смањују ниво холестерола у крви. Заједничким снагама они сузбијају симптоме виског холестерола попут атеросклерозе смањујући накупљање холестерола у артеријама. Храна богата овим витаминима укључује цитрусе, зелено лиснато поврће, пилетину, печурке, туњевину, бадеме и слатки кромпир.

Рибље уље

Рибље уље је одличан извор омега 3 масних киселина. Редован унос ових масних киселина је један од најбољих и најлакших начина за смањење нивоа холестерола у организму. Такође оно помаже и у смањењу ризика од срчаних обољења. Риба попут сардине, лососа, скуше и туне је посебно препоручљива, али можете одабрати и суплементе у виду рибљег уља.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Комбинација ЦИМЕТА и МЕДА: Шта би све могла да донесе нашем организму

Бели лук

Бели лук садржи једињење које се назива алицин које се ослобађа када га згњечите. Доказано је да управо ово једињење доводи до природног смањења холестерола у крви. Ситно сецкани и згњечени бели лук можете додати салатама ширег спректра. Пожељно је да га конзумирате свакодневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas