Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Како да се решите МОЉАЦА: Упорни су и досадни

Поред тога што начине штету и упропасте храну, мољци могу угрозити и наше здравље. Због тога би их требало одмах искоренити, а с обзиром да то није увек лак посао, издвојили смо за вас неколико начина који заиста делују.

1605278224_Depositphotos_9304975_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Појава мољаца у кухињи нису увек одраз нечистоће или немарности домаћице. То је чест проблем многих кухиња. Мољци у кухињи су опасни по здравље људи: могу да изазову алергије, разне болести, тровање храном и тд. Испробајте једну од доказаних метода која ће вам помоћи да се заувек решите мољаца у кухињи.

Главни начин за уништење мољаца у кухињи

У већини случајева инсекти улазе у кухињу са храном купљеном у супермаркету или на пијаци. Неке житарице се иницијално не обрађују, чувају се у зараженим магацинима. Након паковања, мољци лако преживе неколико дана, па настављају да се размножавају и унутар паковања.

Прочитајте још: Помоћи ће вам да СМРШАТЕ, а није исхрана: Постоји још један важан фактор

Мољци се често налазе у брашну, пшеничним житарицама, пиринчу. Не прелазе величину од 3 до 4 милиметра, тело им је смеђе или црне боје.

Ако приметите такве штеточине, одмах баците паковање.

Мољци често остављају јаја на зидовима сувих и топлих ормарића, па се након бацања житарица, после неког времена мољци поново појаве.

Фото: Депосит

Кад баците све из ормариће, обавезно оперите ормариће сапуницом, па премажите са сирћетом. Оставите да се добро осуше и пре поновног складиштења намирница у њега, ставите неколико ченова белог лука или ловоров лист.

Мољци у храни

Када уђу у кухињу, паразити брзо полажу много јаја у житарицама, хлебу, мекињама, орасима.

Прочитајте још: ОПРЕЗ: Ових пет предмета има КРАЋИ РОК ТРАЈАЊА него што мислите

Водите рачуна да редовно перете ормариће где чувате хлеб, колачиће, житарице и зачине.

Проверите да ли су вам житарице безбедне, тако што ћете их потопити у воду, уколико на површину "испливају" црвићи или мољци, баците то све лепо у канту за смеће.

Како спречити ширење мољаца у кухињи

1. Баците све житарице, чајеве, зачине, брашно , кекс - заражене мољцима.

Фото: Депосит

2. Очистите ормариће са сапуницом, а затим пребришите алкохолним сирћетом.

3. Оставите ормариће пар дана отворене, да се добро осуше, а онда у њих ставите ченове белог лука.

Прочитајте још: Када сте последњи пут ОЧИСТИЛИ ФРИЖИДЕР? Ево лаког начина

4. За то време житарице чувајте у замрзивачу, као и брашно.

5. Кад одлучите да житарице и брашно опет држите у ормарићима, ставите их у стаклене тегле и редовно бриште ормариће и водите рачуна да се мољци не појаве.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas