· · Коментари: 1
родитељство

Како да смирите УЗНЕМИРЕНО ДЕТЕ? 9 савета који могу да помогну

Бес, туга, глад, грчеви су само неки од узрока због којих се дете може узнемирити.

1613572293_Depositphotos_40180647_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Тантруми, познатији као дечји изливи беса, могу бити веома изазовни за родитеље, који у тим ситуацијама врло често посежу за телефонима и таблетима како би смирили своју децу.

Прочитајте још: Кристина има 23 године, и 11-оро деце и управо је открила још ЛУЂИ план (ФОТО)

Међутим, не препоручује се да деца проводе превише времена пред екранима, с обзиром на негативан утицај на малишане.

Ево неколико решења која би могла да вам помогну да смирите дете које проживљава напад беса.

Смирите се

 Играјте се с децом
Игра је један од најбољих начина да смирите дете. Откривање нових игара подстаћи ће креативност код малишана, али ће такође и заокупирати њихову пажњу.

Прва ствар коју као родитељ морате да урадите јесте да када дете има тантрум ви останете прибрани, тачније да се смирите. Уколико ваша бурна реакција изостане, већа је вероватноћа да ће се малишан пре смирити.

Питајте дете за мишљење

Поставите директно питање детету како бисте открили шта би могло да га смири. Међутим, то не значи да треба да пристанете на захтеве које иначе браните.

Прочитајте још: 4 речи са ДЕТЕТОВОГ цртежа једној су мами СЛОМИЛЕ срце (ФОТО)

Певајте деци

Уколико је ваше дете нерасположено, покушајте да му отпевате омиљену песмицу.

Дубоко дисање

Загрлите их
Загрљај помаже у смањењу емоционалног стреса и одличан је начин утехе. Стога уколико желите смирити своје дете, загрлите га.

Замолите дете да дубоко дише и научите га како се то ради.

Угасите светла

Понекад је гашење светла најефикаснији начин за смиривање мале деце.

Изађите вани

Шетња је увек добра идеја, а деци може помоћи да се смире. Знате и сами да се након шетње сви осећамо боље, стога изведите малишана и уживајте сви заједно.

Преусмерите им пажњу

Покушајте деци да скренете пажњу тако што ћете их питати која му је омиљена боја, које су им омиљене панталоне, хаљиница, цртани или нешто слично.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.