Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
шминка

Како да спречимо рамазивање ајлајнера: Примените следеће кораке

Након што проведемо пола сата за исцртавање савршене линије, заиста је фрустрирајуће када се она размаже након сат или два.

1608121728_Depositphotos_233864908_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Дебљину и дужину линије прилагодићемо облику ока и спуштености капака. Да би ајлајнер био симетрично нанет, најбоље је исцртавање почети од краја ока и линију извлачити ка обрви, под углом од тридесетак степени.

1. Изаберите квалитетан ајлајнер који је заиста дуготрајан

Водоотпоран гел или течни ајлајнер је најбољи избор за целодневни макеуп. Али, ако вам се деси да погрешите – не брините јер ће се лако скинути уз помоћ вазелина и тупфера.

Прочитајте још: Природна решења за СУВУ КОСУ током зиме

2. Искористите прајмер

Пре наношења ајлајнера, на капке ставите прајмер, који ће шминку на очима одржати свежом преко целог дана.

3. Пазите се уља

Уље је главни разлог због ког се ајлајнер размазује или пресликава на капку. Да се шминка не би разлила под утицајем зноја или себума, користите лагани пудер или ББ крему. Ако имате маснију кожу, не заборавите да након стављања шминке уклоните вишак масноће помоћу папирне марамице.

Фото: Депосит

4. Слојевитост

Не само што треба да ставите неколико слојева ајлајнера, већ преко линије треба да нанесете завршни прелаз у виду сенке (изаберите ону која је исте или сличне нијансе као и ајлајнер који сте нанели) да бисте га држали на месту. Ако ипак желите изразито црну завршницу, пробајте са тамнијом нијансом сенке.

Прочитајте још: Сада сви желимо ГУСТЕ ОБРВЕ: Ове грешке утичу да изгледају тање

5. Не заборавите на маскару

Водоотпорна маскара ће помоћи да шминка остане на свом месту, а тиме ћете избећи изглед ракуна.

6. Будите увек припремљени

Ставите један ајлајнер у торбу – за сваки случај. Ако се у неком тренутку ипак размаже, моћи ћете да га поправите за неколико минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas