Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
решење

Како да спречимо ШТУЦАЊЕ: Савети за сваку прилику

Нико од нас не зна шта изазива штуцање, али сви знамо да може да се јави чак и у најнезгоднијем тренутку.

1608215420_Depositphotos_201829204_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Иако не знамо тачно шта изазива ове грчеве, постоје неке одређене намирнице које могу да доведу до штуцања, исто то се може десити и од повећаног уноса алкохола или гутања ваздуха.


Једна ствар је сигурна, постоје дискретне, а и оне помало чудне методе за контролисање и умиривање штуцања.

Коријен свог палца лијеве руке притисните палцем своје друге руке што јаче, наступа  непријатност у том делу руке и одвраћа пажњу која делује на ваш нервни систем и може да заустави штуцање

Прочитајте још: Неки људи спавају са ПОСОЉЕНИМ ЛИМУНОМ поред главе, ево и зашто

Удахните дубоко и задржите дах, дијафрагма ће се опустити јер тако расте количина угљен диоксида у плућима.
Voda
Попијте 10 брзих гутљаја воде заредом, такав начин гутања течности производи ритмичке контракције једњака које поништавању спазам дијафрагме.

Избаците језик напоље, можда делује чудно, па то практикујте ако нисте у јавности, али ову вежбу користе певачи и глумци јер стимулише отвор између гласних жица, а у тој ситуацији мирније дишете и умирујете грчеве који утичу на штуцање.

Исеците кришку лимуна и поједите, изненађење организма услед нечег киселог изазива скупљање уста и може да се победи штуцање.

Прочитајте још: Да ли знате где је у људском мозгу центар за голицљивост?

Као превентиву, избегавајте пиво и пенушава пића, посебно ако су хладна. Ова комбинација може да иритира и покрене вашу дијафрагму. Такође једите спорије, јер на тај начин гутате мање ваздуха, а гутање веће количине ваздуха изазива штуцање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas