Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
прање одеће

Како да уклоните ФЛЕКЕ ОД ВОЋА: Ова средства имате код куће

Флеке које настану од свежег воћа понекад је тешко скинути. Сазнајте како да их у потпуности уклоните уз ове једноставне трикове

1603722415_Depositphotos_184076236_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Деца, а и одрасли често запрљају одећу воћним соком или воћем.

Мрље које настану на одећи од овог воћа могу бити веома упорне и тешке за отклањање. Али, постоје једноставни трикови који ће мрљу у потпуности скинути.

Прочитајте још: ПЕЧУРКЕ спремајте на ГРИЛУ, а постоји НЕКОЛИКО РАЗЛОГА за то

Један начин да уклоните мрље од воћа је мешавина лимуновог сока и алкохолног сирћета у размери 1:1. Мешавину сипајте на туфер и нанесите на флеку и оставите неколико минута да одстоји, а затим убаците у машину за прање веша и оперите.

Други начин јесте да флеку поспете сољу, оставите да одстоји мало, а затим исперете хладном водом. Након тога исфлекану ствар оперите топлом водом и детрџентом за прање веша или у машини.

Још један начин да уклоните флеку од воћа је да исфлекано место натопите и истрљате лагано мешавином алкохола и воде у односу 3:1.

Прочитајте још: Намирнице у ФРИЖИДЕРУ брзо изгибе свежину? Можда не знате ОВАЈ ТРИК

Једна од могућности и је и сода бикарбона коју треба утрљати у флеку и оставити да делује неколико сати, а затим оперите ствар у веш машини.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas