· · Коментари: 0
КОРИСНО

Како да вам боја после фарбања дуже траје? Фризер даје неколико САВЕТА

Хемикалије из шампона су један од највећих разлога зашто коса брзо губи боју.

1618987416_farbanje-kose.png
Фото: Принтсцреен / Yоутубе / еллебангс

Роб је фризер и власник салона у Манчестеру, и каже да су хемикалије из шампона један од највећих разлога зашто коса брзо губи боју, јер се шампонирањем уклањају природња уља и уништава јој се текстура, пише "Миррор".

Прочитајте још:

- Шампонирањем се, осим лоших уља и прљавштине, уклањају и здрава уља која власиште производи како би заштитило косу - рекао је фризер, који каже да шампон подстиче жлезде да произведу још више уља, те тако добијамо масну косу. - Зато треба избегавати јаке шампоне који садрже пуно хемикалија: конзервансе, сулфате, синтетичке мирисе - објашњава. 

Прочитајте још: Жене сматрају да су мушкарац са џемпером од КАШМИРА посебни!

Он препоручује шампоне на бази есенцијалних уља са органским састојцима који ће очистите власиште, а боју ће оставити постојаном. 

Он даје неколико савета како да заштитите косу:

Не користите производе за стилизовање

Ако косу морате често прати да бисте уклонили прљавштину и зној, како бисте сачували боју и природна уља, додатно је исперите и немојте након тога користити никакве производе за стилизовање.

Прочитајте још: Тајна здраве коже је у свакодневној нези: Испробајте руски рецепт за лепоту

Избегавајте пеглање и увијање косе

Због коришћења средстава за обликовање косе одмах након прања не стиже се створити заштитна уља, а оштећујете пигмент косе.

Не користите превише средства за стилизовање

- Ако планирае излазак, пустите да прође неколико сати између прања и обликовања косе- саветује фризер.

Фарбану косу перите са хладнијом водом

Кутикуле се отварају и оштећују и од високе температуре, па прање косе у млакој води такође помаже да боја дуже траје.

Прочитајте још: Београђанке и Загрепчанке уједињене око једне ствари: Ово је КОМАД без кога сте СТАРОМОДНИ (ФОТО)

Оставите косу да осуши на сунцу.

Сушење косе феном исто може да оштети кутикулу и боју, па је оставите да се суши брзо и природно.

Након фарбања немојте прати косу барем 72 сата

Након бојања косу немојте прати барем 72 сата  Сваки прамен косе садржи ситне поре (кутикуле) које се код процеса бојања отварају да упију нову боју, а након неког времена се опет затварају.

- Ако косу након бојања оперете пре него што прођу 72 сата, боја ће се с длаке скинути и пре него се кутикуле затворе - каже Роб.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.