· · Коментари: 0
САВЕТИ

Како да вам цвеће у вази дуже траје? Постоји 5 једноставних решења, а једно је ЛАК ЗА КОСУ!

Цвеће даје посебан изглед свакој просторији, и у кућу уноси свежину и пријатан мирис.

1617214274_nature-3434165_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Цвеће улепшава сваку просторију и ситуацију, и подиже расположење. Када цвет одвојите од његовог корена, он престаје да добије хранљиве састојке и постаје подложно брзом труљењу. Да би продужили рок трајања цвећу, следите ове савете искусних цвећара.

Прочитајте још: Пролеће је, време је за МУШКАТЛЕ: Водите се овим правилима и украшаваће терасе целог лета 

1. Одстраните вишак зеленила

Цвеће ће трајати дуже ако с дна одстраните све комадиће зеленог лишћа. Хранљива материја ће тако ући директно у цвета, а вода ће остати дуже времена бистра и тако ће се продужити век трајања. Такође, не заборавите да одстраните све увело лишће са цвећа пре него што га убаците у вазу.

2. Чиста ваза

Цвеће увек ставите у чисту посуду или вазу коју сте претходно добро опрали врућом водом и одговарајућим детерџентом. Недостатак микроорганизама у води спречиће пребрзо труљење цвећа. Да би воду одржали чистом, у исту можете додати и кап избељивача или мало соде бикарбоне.

Прочитајте још: Ово је БАЛКОНСКО цвеће које свима УСПЕВА: Цвета од пролећа до јесени а ОТПОРНО је на СВЕ (ВИДЕО)

Лимунов сок и шећер

3. Хладноћа

Одрезано цвеће воли хладноћу! Цвеће стога уроните у хладну воду, или букет положите на балкон те га изложите хладним јесењим вечерима. Трајност цвећа можете продужитии ако попрскате мало лака за косу с доње стране цвета.

4. Руже воле лимун 

Неки верују да ћете продужити трајност одрезаног цвећа ако у њихову воду додате аспирин или алкохолно сирће. Ружама, на пример, помажу газирани напици с додатком лимуна, па ако их натопите њима оне би могле да остану свеже и две недеље. Цвећари у воду често додају коцку шећера и мало лимуновог сока. 

Прочитајте још: Ако вам СОБНЕ биљке изгледају ослабљено и неуредно, аспирин, шећер или бели лук деловаће као ИНФУЗИЈА!

5. Исеците цвеће под углом

Након куповине цвећа одвојите сваку појединачно, под углом од 45 степени, те у посуди са водом изрежите дно цвета чврстим ножем. Ово ће спречити улазак светлости у биљку, и омогућиће јој да квалитетније прима воду из вазе. 

   Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.