Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
шминкање

Како избећи испуцали ефекат пудера на кожи?

Како би се додатно изборили са проблемом суве коже склоне перутању искористите уље за лице. Неколико капи биће сасвим довољно како би ваша коша била довољно еластична, нахрањена и спремна за наношење пудера.

1606822687_Depositphotos_52588271_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У чему је проблем? Кључ постизања беспрекорног изгледа пудера на лицу је у доброј основи. Уколико ваше лице није адекватно припремљено за наношење пудера, он на њему не може да изгледа лепо. Мртве ћелије коже које нису уклоњене пилингом и дехидрирана кожа, упијају пудер попут сунђера и кожа на којој се он налази делује као жедна земља која чека кишу.

Темељно чишћење лица

Свакодневна рутина чишћења коже лица кључна је за лепу и неговану кожу, без трагова мртве коже. Стручњаци препоручују да је два пута дневно сасвим довољно чистити лице, сем ако имате проблематичну кожу склону акнама. Чишћење се саветује благим средствима на дневној основи, док је једном недељно пожељан пилинг лица.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Направите сами пилинг за тело помоћу намирница из кухиње

Хидратација лица

Како би избегли сув изглед лица након наношења пудера побрините се да оно буде адекватно хидрирано. Посебно обратите пажњу на регију око очију, усана и на челу, које су највидљивије када је сувоћа у питању. Хидратантне креме и тоници треба да буду ваше тајно оружје нарочито у хладнијим данима за негу лица.

Уље за лице
Како би се додатно изборили са проблемом суве коже склоне перутању искористите уље за лице. Неколико капи биће сасвим довољно како би ваша коша била довољно еластична, нахрањена и спремна за наношење пудера.

Добро утапкајте пудер

При наношењу пудера побините са да благо влажним сунђером за шминкање добро утапкате сваки педаљ лица. Дакле без потеза размазивања и вишеслојних наноса који ће несумњиво пре или касније да попуцају на вашој кожи.

Посебно обратите пажњу на регију око очију, усана и на челу, које су највидљивије када је сувоћа у питању.

Уклоните вишак

Ако вам се чини да сте претерали са количином пудера, нема места за забринутост. Једноставно искористите сунђер за шминкање, и благим потезима уклоните вишак. Све што није потребно на лицу, не треба тамо ни да буде, а вишак пудера нарочито.

Прочитајте још: Хладни дани су стигли: Примените ЗИМСКИ РЕЖИМ неге косе

Избегавајте вишак пудера на регијама где постоје фине линије

Супротно мишљењу припадница лепшег пола да је све фине линије на лицу неопходно прекрити пудером, стручњаци саветују да је мање заправо више. Све регије на лицу на којима су присутне фине линије потребно је третирати штедљиво, на самом крају наношења пудера на остатак лица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas