Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТ

Како можете да ПРОДУЖИТЕ ЖИВОТ за 10 година? Једна студија је открила

Студија са Универзитета Харвард, на којој су стручњаци радили више од 30 година, успела је да одреди пет приоритета које треба увести у свакодневницу уколико желите да живите што здравије и живот продужите за бар десет година.

1604936461_Depositphotos_180994498_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ова студија наглашава важност тога да следите здраве животне навике за дуговечност.

- Међутим, мало људи има здраве животне навике и због тога би државе требало програмима да подстичу здрав начин исхране као и грађење социјалног окружења за подршку и промовисање здраве исхране и начина живота - рекао је Франк Ху, шеф катедре за исхрану на Харварду и аутор студије на којој су радили више од 30 година.

Оно што су хтели да открију јесу навике и приоритети које треба увести у свакодневницу како би поправили и очували здравље и продужили живот бар за 10 година.

Прочитајте још: У СРБИЈИ има све више ГОЈАЗНИХ МАЛИШАНА који развијају ДИЈАБЕТЕС типа 2, а могу ЛАКО да то СПРЕЧЕ

Конзумирање здраве исхране пуне воћа, поврћа и здравих беланчевина од виталне је важности за одржавање целокупног здравља, напомињу, али то не значи да постоји јединствени приступ доброј исхрани.

Фото: Депозит

Постоје састојци који су лоши за све, попут шећера, али неки људи могу да толеришу више шећера од других.Неки људи на пример треба да једу маснију храну, јер треба да повећају телесну тежину. Проблем је када се храна рекламира као здрава, иако нема шансе да би је већина нутрициониста сматрала здравом.

Прочитајте још: ИСТРАЖИВАЊЕ: Једите ЦИТРУСЕ и бацићете НАОЧАРЕ!

Кретање је такође веома важно. Без обзира на то да ли идете у лагане шетње у вечерњим сатима или вежбате цело тело, свакодневно кретање кључно је да се осећате и изгледате најбоље што можете.

Фото: Депозит

- Тренинзи код куће су пресудни. И док радите од куће, требало би да вам буде још лакше да се здраво храните, јер имате приступ својој кухињи кад год желите. Искористите прилику да једете код куће и кувате храњива јела - рекла је Саманта Ворен, стручњак за продуктивност.

Према овој студији са Харварда, контрола телесне тежине знатно је смањила ризик од дијабетеса, кардиоваскуларних ризичних фактора и карцинома дојке.

Прочитајте још: Одаберите свој лек: Постоји ДЕВЕТ природних начина који решавају проблем ВЕНА и ТЕШКИХ ногу

То не значи да треба одмах да изгубите сваки килограм вишка, већ да одржавате телесну тежину на којој се осећате добро.

Редовно конзумирање алкохола и цигарета такође не чини никакву услугу вашем телу, поручују стручњаци. Иако повремена чаша црног вина не шкоди, студија препоручује ограничавање уноса алкохола на једну чашу вина дневно за жене и до две чаше вина за мушкарце.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas