· · Коментари: 0
ПРИЈАТЕЉИ

Како му одолети? Ово је НАЈПОПУЛАРНИЈА раса паса на свету! (ФОТО)

Не кажу узалуд да је пас најбољи човеков пријатељ.

1602491111_Depositphotos_2880082_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Повезаност пса и човека траје већ 40.000 година и пас је био прва животиња коју је човек припитомио. Данас постоји више од триста раса паса, а једна раса држи прво место као најпопуларнија.

Лабрадор ретривер најпопуларнија је раса на свету, а чак и они који нису толико слаби на псе, разнеже се кад угледају овог лепотана. Пасмина је узгојена за физички рад, односно за скупљање предмета у води, те се, уз златне ретривере, најчешће користе у терапијске сврхе, те као пси водичи и пси трагачи.

Прочитајте још: Колико је активности ПОТРЕБНО ЉУБИМЦУ: Једна врста ПАСА се брзо умори, а друга НЕ СМЕ дуго да ТРЧИ

Ови дивни пси сталожене, топле и изразито пријатељски настројене нарави врло умирујуће делују на човека, изузетно су одани, интелигентни и лаки за тренирање. Најсрећнији су када су у друштву човека и прави су пример тврдње да је пас једино биће које вас воли више него што воли себе.

Фото: Депозит

Славан је и по својој интелигенцији, привржености, емпатији, стрпљењу и отмености, због чега је идеалан кућни љубимац за породицу с децом.

Прочитајте још: Већина паса УНИШТАВА КЊИГЕ, а љубимац СЛАВНОГ ПИСЦА их ОБОЖАВА

Лабрадори ретривери су и самоуки пси – посматрају понашања људи и понављају их. Упркос томе што су заиста велики (у висину нарасту до 55 центиметара, а теже од 30 до 45 килограма) срећни су и у мањим домовима, али их је потребно редовно шетати.

Фото: Депозит

За припаднике ове расе пуне љубави нико није странац. Пријатељски су расположени према свима, а ентузијастично су настројени и према активностима попут пливања, хватања лоптица, помагања људима с телесним потешкоћама и упознавања нових псећих пријатеља.

Прочитајте још: ШЕТЊА СА ЉУБИМЦИМА КАО ОМИЉЕНА АКТИВНОСТ: Да ли је могуће ПРЕЧЕСТО изводити пса напоље?

Листа десет најпопуларнији раса паса на свету:

  1. Лабрадор ретривер
  2. Немачки овчар
  3. Златни ретривер
  4. Булдог
  5. Бигл
  6. Пудла
  7. Француски булдог
  8. Боксер
  9. Јоркширски теријер
  10. Ротвајлер

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.