Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО НАЈМЛАЂЕ ЗАШТИТИ ОД СУНЧАНИЦЕ?! Послушајте УПОЗОРЕЊЕ педијатра и посебну пажњу обратитие на ЈЕДНУ СТВАР!

Педијатри поручују да су деца осјетљивија на високе температуре у односу на одрасле и да су склонија сунчаници и прегријавању.

1625734148_family-3624488_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Препоручују ношење заштите на глави, али и честа хлађења купањем и туширањем.

Педијатри поручују да су деца осетљивија на високе температуре у односу на одрасле и да су склонија сунчаници и прегријавању. Препоручују ношење заштите на глави, али и честа хлађења купањем и туширањем.

Председник Удружења педијатара Србије проф. др Георгиос Константинидис рекао да су деца осетљивија на високе температуре и да лакше подлежу негативним ефектима топлоте сунца.

- Сасвим сигурно да је потребна заштита, пре свега главе са неким качкетом. Избегавати неко време од 12 до 17 сати. Сад је већ и до 17 сати топло, уз хлађење, купање и све остало - каже Константинидис.

Он истиче да би, уколико се појави повишена телесна температура, узроке најприје требало тражити у оваквим данима напољу.

- Можда ће једна доза бруфена или туширање млаком или хладном водом решити ситуацију - наводи педијатар.

Ипак, напомиње да не би требало искључити могућност инфекције и у том случају би се требало обратити педијатру.

Разлика у температури ја КЉУЧНА

Говорећи о боравку деце и младих у климатизованом просторијама, Константинидис каже да разлика у температури не би требало да буде већа од пет до десет степени, али и да је понекад немогуће направити идеалну разлику у температури.

- Наша деца су, као и ми, прављена за нашу планету. Не бих ту био превише параноидан, али свакако треба избегавати екстреме и не ући са 45 на 25 степени, јер је то свакако ризик да се нека болест развије у таквим случајевима - истиче др Константиниди.

Он наглашава да су деца осетљивија него одрасли и да то треба увек имати на памети:

- Колико год да су на неке ствари, као што је рецимо корона, они отпорнији, у начелу, на све болести и патолошка стања, она су осетљивија - рекао је он за РТС.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas