Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Како очистити стан без хемикалија? Довољан је један ЛИМУН

Лимуновом кором најбоље се чисте стаклене површине.

1613652391_Depositphotos_54999571_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Најбољи избор за вас је одржавање домаћинства природним препаратима, односно оним које можете да направите сами на врло једноставан начин. Притом ћете и уштедети новац, јер су јефтинија од куповних.

Прочитајте још: Пет индијских ораха пере одећу и скида ФЛЕКЕ!

Шпорет и рерну лако ћете очистити од нечистоће уз помоћ амонијака. Помешајте 100 мл овог хемијског једињења азота и водоника са 3,3 литре воде, натопите сунђер добијеним раствором и њиме орибајте шпорет и рерну. Потом их исперите водом и посушите крпом.

Лимунова кора и сирће за стаклене површине.

Стаклене површине постаће сјајне и угланцане када их оперете следећом мешавином: лимунову кору потопите у сирће, оставите да одстоји недељу дана, а затим процедите течност и помешајте је са литром воде. Преспите у флашу са распршивачем и перите прозоре и огледала са лакоћом. На крају их добро посушите чистим убрусом или микрофибер крпом, да не би остале ни најмање флеке од течности.

Паркет бришите сирћетом и етеричним уљем

Пребришите паркет га мешавином сирћета и воде у односу 50:50, у коју сте додали неколико капи детерџента за судове и 30 капи етеричног уља, по жељи (осим што дивно миришу и негују паркет, она су добар антисептик). Помешајте 200 мл овако добијене мешавине у канти са четири литре топле воде и пребришите паркет на уобичајени начин. Не морате га испирати, али га добро посушите после прања.

Прочитајте још: Не бисте веровали колико су дрвене кашике прљаве, а чисте се тако ЛАКО

Када пожелите да га исполирате, помешајте 300 мл маслиновог уља са соком два лимуна. После полирања оставите да се сам осуши, па га пребришите сувом памучном крпом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas