Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Како пешкири, јастучнице и постељина утичу на проблеме са кожом?

Када је реч о акнама и другим проблемима са кожом, нажалост много фактора томе доприноси, а један од њих су материјали који долазе у контакт са лицем и телом.

1617729466_Depositphotos_140967140_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Неколико стручњака је открило смернице за прање пешкира и постељине, а помажу у спречавању или ублажавању проблема с кожом. За почетак, кажу како не треба да прође више од две недеље између прања постељине, пешкира, пиџама, грудњака и свега осталог што се иначе користи више од једном пре прања. Ипак, ако имате проблема са кожом, стручњаци препоручују мало "ригорознији" распоред прања, како бисте елиминисали јастучницу, постељину и пешкире као потенцијални извор проблема са кожом, ево колико често треба да их перете.

Прочитајте још: ОДУШЕВИЛА ХИЉАДЕ ЖЕНА: Мајка показала како јој изгледа стомак после три трудноће (ФОТО)

Јастучнице

Постељина
Саветује се да се припази на одабир материјала, али није потребно да се перу често као јастучнице. Према мишљењу стручњака, једном недељно требало би да буде сасвим довољно. Битно је да се бира прозрачна постељина која неће да сакупља бактерије, гриње, мртве ћелије коже и уље.

Бактерије, уља, остаци производа за негу коже и косе, сви заврше на јастуку преко ноц́и и могу да допринесу акнама или иритацији. Да би избегли или умањили овај проблем, стручњаци предлажу да јастучницу промените сваки дан или је барем окренете на другу страну и замените сваки други дан. Такође, ако користите пуно производа за негу косе, предлаже се да је завежете у мајицу или турбан како не би завршили на јастучници. Омекшиваче такође прескочите приликом прања ако је кожа склона алергијским реакцијама јер мириси могу да изазову иритацију. Такође се препоручује употреба јастука од природних влакана попут памука или свиле који омогуц́авају кожи да дише.

Пешкири за туширање

Да будете сигурни да пешкири за туширање не узрокују проблеме са кожом, треба да их мењате након 2 или 3 прања. Такође, након сваког прања треба добро да их осушите на ваздуху.

Прочитајте још: Природно решење за СТРИЈЕ: Пробајте шећер и витамин А

Пешкири за лице

За разлику од оних за туширање, пешкире за лице треба ипак мало чешће да мењате, па стручњаци саветују замену након сваке употребе.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas