Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛУК

Како различите врсте лука утичу на организам

Лук је здрав и незаменљив у нашој кухињи.

1615195394_Depositphotos_38075099_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Готово ниједно јело не може да се замисли без лука, а да ли знате која врста у које јело иде? Црни се најчешће користи код куваних оброка, а реч је о луку са најјачим укусом, па зато представља најбољи избор за већину јела.

Прочитајте још: Колико је ефикасно чишћење ПЕНОМ ЗА БРИЈАЊЕ? Накиту враћа сјај, а за огледала је изврсна

За разлику од њега, црвени лук има најбољи укус ако се не кува и идеалан је за хамбургере, сендвиче и салате, док љубичасти садржи мање шећера и богат је антиоскидантима.

Лук према терапији
Млади лук је пун витамина Ц и одличан је за кости. Црвени је добар са срчане болеснике и превенцију канцера. Бели лук се репоручује дијабетичарила јер регулише шећер у крви.
Црвени лук је за хамбургере, а бели иде уз рибу.

Слатки лук је сличан жутом, али му је љуска наранџастија. Благог је укуса, па може да се једе у сировом стању. Одличан је избор за припрему соса од свежег парадајза јер садржи много воде, а добар је и у хамбургерима.

У свежем стању је најбоље конзумирати млади лук - богат је витаминима К и Ц, а веома популаран у кинеској и јапанској кухињи.

Прочитајте још: Пролеће стиже, како да ефикасно ОЧИСТИМО ПРОЗОРЕ? Избегните остатке мрља

За бели лук се каже да је природни антибиотик, али многи га избегавају због јаког укуса. Најчешће се користи за ароматизовање јела, од куваних до рибљих специјалитета или сосева за месо. Уколико желите да искористите његову интензивну арому, најбоље је да га додате у јело пред крај кувања, пре него што искључите ринглу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas