Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИЗАЗОВ

Како реагује тело када ИЗБАЦИТЕ ШЕЋЕР? Ових 5 ствари су КЉУЧНЕ

Природни шећери који се налазе у воћу, млеку и осталим намирницама нису зло, добри су за ваше здравље и можете их уносити у већим количинама преко споменутих намирница.

1595839149_cupcakes-1452178_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Индустријски и рафинирани шећери велика су опасност. Наравно, лакше је рећи него учинити. Међутим, битно је само донети одлуку, а једноставним резом, односно избацивањем шећера, спречићете већину штете коју он ствара, док дугорочни учинци могу бити импресивни.

Прочитајте још: За ово летовалиште вам НЕ ТРЕБА ТЕСТ НА КОРОНУ, а прави је рај за ОДРАСЛЕ (ФОТО)

Прочитајте још: Научници пронашли "ЛЕК" ПРОТИВ СТАРЕЊА: Црвено месо игра велику УЛОГУ!

ШТА СЕ ДОГАЂА НАКОН ПРВЕ НЕДЕЉЕ?

Шећер је зависност, а већине зависности не можемо се решити ако пре тога не осетимо одређене симптоме и прођемо кроз кризу. У првих недељу дана, а ако сте јели јако пуно шећера, онда и мало дуже, можете осетити жудњу за шећером, тескобу, па чак и депресију у озбиљнијим случајевима, те се последице обично смањују већ након прве недеље, али зависно од нивоа зависности од шећера, могу потрајати додатних недељу или две. Бићете мање спори, количина енергије током дана биће стабилнија, а поправиће се и ваше расположење.

ШТА НАКОН МЕСЕЦ ДАНА, А ШТА НАКОН ГОДИНУ?

Након месец дана без шећера ваша жеља за дезертима ће нестати, а уместо тога појачаће се жудња за протеинима и лиснатим зеленилом. Ако издржите целу годину без вештачких шећера, побољшаће вам се здравље. Тело ће вам се прилагодити на функционисање на есенцијалним храњивим састојцима, а врло вероватно ћете изгубити и килограме. Циљ је већину времена јести здраво, али ако повремено у исхрану убаците нешто слатко, то вас неће омести.

Прочитајте још: Стрес, анксиозност и депресија НИСУ ИСТО: Научите да ПОБЕДИТЕ СЕБЕ!

Ако се одлучите на изазов и одбаците шећер, ово су позитивне промене које ће вам се због тога догодити.

  • Ваша телесна тежина ће се стабилизовати
  • Имаћете више енергије
  • Кожа ће вам бити здравија и лепша
  • Није тајна да шећер погоршава акне, а често их и проузрокује. Ако не можете да их се решите уз свесрдну помоћ козметичара и крема, размислите о томе да елиминишете шећер из исхране јер је могуће да ваш проблем заправо долази изнутра.
  • Пробава ће вам постати редовна
  • Желудац и црева лакше ће варити све што једете и чешће ћете имати столицу, а болан затвор постаће само сећање.
  • Престаћете да желите шећер

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas