Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Како реагује КОВРЏАВА, а како РАВНА КОСА на хладне дане: Шта можете да урадите?

Како се менају годишња доба тако како кожа тако и коса проази кроз низ промена. На вашу косу утиче околина, а негу треба да прилагодите датим околностима.

1605519147_Depositphotos_216973780_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Повећана сувоћа косе

- Зими је коса изложена топлини радијатора, врућини аутомобила, сувом и хладном ваздуху - каже Леонардо Манети, фризер. - Сув ваздух и сушење косе феном негативнон утичу на њен изглед.

- Уз то, и врућа вода доприноси сувој коси.

Како то да спречите?

Покушајте да ограничите време које проводите под врућим тушем или време током сушења косе, али и у своју рутину одржавања косе додајте више хидратантних производа.

Прочитајте још: Прецизно нанет ТЕЧНИ ПУДЕР у неколико корака

Коврџе се лако одржавају, али имају мање природног волумена

- Коврџава коса са којом некад нисте могли да изађете на крај, сада је мирнија и лакше ју је одржавати - истиче Манети. Али свакако имајте да уму да користите хидратантне производе.

Фото: Депосит

Равна коса се мало подигне

Лети због влаге и повећане производње себума, коса обично пада равно.

- Људима са равном косом хладнији ваздух узрокује додатан волумен косе. Међутим, биће склонија статичком електрицитету због недостатка додатне влаге - објаснио је.

Појава перути и сувог темена

Иако су ово различита стања, често имају сличне симптоме (љускице и надраженост).

Прочитајте још: ОБРНУТО ПРАЊЕ: Шта се деси када користимо регенератор пре шампона?

Перут је сложено стање које се догађа када је ваша кожа посебно осетљива на облик квасца који природно расте на кожи. Резултат су љускице и упале. Постоји неколико природних начина да се склони стање, али и многобројни производи за његово спречавање.

Што се тиче сувог темена, размислите о употреби умирујуће маске, попут оне направљене од алое.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas