· · Коментари: 0
занимљиво

Како се неговала Мерлин Монро? Откривен апотекарски рецепт

Нека њена правила примењујемо и данас.

1608731611_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/Yоу Тубе/ Марилyн Монрое Видео Арцхивес

Мерлин Монро важи за симбол лепоте 20. века, а о њој се и данас прича.

Тако се у јавности се појаве њене личне ствари које се продају на аукцијама, а овог пута је окткривен апотекарски рецепт за негу лица који јој је преписао мађарски дерматолог Ерно Лазло.

Кључни део рецепта, наведен на дну писма, јесте листа намирница које треба да избегава, а навео је орашастие плодове, чоколаде, маслине, остриге и шкољке.

Прочитајте још: Драстична промена имиџа: Лепа Брена сада изгледа овако (ФОТО)

- Када је кожа сува и изгуби пуно влаге, она је склонија јачим упалама. Оно што једемо и шта наше тело апсорбује показује се на нашој кожи - казала је Џули Русак, дерматолог која је проучавала ова упутства.

Дерматолог Лазло је глумици забранио и да уноси многе намирнице које садрже велику количину соли. 

Фото: Депосит

- Со треба да смањите у својој исхрани, јер она утиче на задржавање воде, па кожа изгледа отечено -додаје Русак.

Правило у вези са слаткишима важи и данас.

- Чоколада може бити добра, али само ако је реч о црној чоколади која садржи око 80 посто какаа. Све друге врсте садрже много масти и калорија и неће вам пружити антиоксидансе и полифеноле. Све што је испод тог процента заиста нема дијететску вредност, јер садржи додате шећере, млеко и масти - каже она.

Прочитајте још: АНА ИВАНОВИЋ одлучила се за бордо и одушевила изгледом! (ФОТО)

Монро је мазала кожу вазелином.

- Мерилин Монро је имала најсјајнију кожу коју сам икад видела. Она се једног дана појавила у друштву Ли Стразберга, а ја сам морала да је питам шта је радила. Мерилин ми је рекла: Трљам цело тело вазелином и онда сваког јутра направим топлу купку у кади у којој проведем три сата. То даје сјај мојој кожи - испричала је америчка глумица Рене Тејлор о Мерлин Монро.

Али Русак не препоручује предуге купке. 

- Превише воде може заиста да исуши кожу. Учим своје клијенте да наносе хидратантну крему одмах након туширања, док је кожа још влажна. Мерилин је радила обрнуто, али идеја је иста: она је штитила своју кожу вазелином. Кад би се сваки дан купала три сата, њена кожа била би попут сувог грожђа - објашњава дерматолог Џули Русак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.