Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чајеви

Како се пије ЗЕЛЕНИ ЧАЈ? 6 ствари треба обавезно да избегавамо

Иако су многе студије небројено пута потврдиле добробити испијања зеленог чаја, постоје одређене ствари које морате да имате на уму ако желите да искористите овај "чаробни чај" на најбољи могући начин.

1616585099_Depositphotos_11551364_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

За почетак, препоручује се конзумирање две до три шоље зеленог чаја дневно и то не би требало да прекорачите. Но, ево још неколико ствари на које треба пазити приликом конзумирања зеленог чаја:

Немојте да пијете зелени чај одмах након оброка

Једна од највећих заблуда код конзумирања зеленог чаја јесте да ће он, ако га попијете одмах након оброка, чаробно избрисати све калорије које сте управо појели. Но, будући да тело протеине ​​из ваше хране тек треба да свари, испијање зеленог чаја одмах након оброка може да наштети овом процесу и стога га треба избегавати.

Прочитајте још: Зашто треба да ЦЕДИМО ЛИМУН? Пијте једно од најздравијих пића на свету

Немојте да пијете зелени чај на празан желудац
Након ноћних сати током којих нисте ништа унели у организам, требало би да конзумирате нешто лагано и умирујуће што буди ваш метаболизам. Зелени чај садржи јаке антиоксиданте и јаке полифеноле који могу да повећају производњу желудачне киселине и поремете варење. Било би идеално конзумирати га између оброка.

Немојте да пијете врућ зелени чај

Не само да ће због тога он бити неукусан, већ можете да повредите желудац и грло. Нека ваш зелени чај буде топао, а никако потпуно врућ.

Без меда

Већина нас обожава да дода мед зеленом чају јер је то здрава алтернатива шећеру и доброг је укуса. Међутим, ако мед додате у шољу врелог чаја, велика је вероватноћа да ће се нутритивна вредност меда уништити.

Не узимајте лекове са зеленим чајем

Много људи пије таблете с јутарњом шољом зеленог чаја. То може да буде изузетно штетно јер хемијски састав ваше таблете може да се помеша са вашим зеленим чајем што доводи до киселости. Стога се препоручује да таблете пијете с обичном водом.

Прочутајте још: Решите се запушеног носа помоћу СОДЕ БИКАРБОНЕ

Немојте пити превише зеленог чаја

Само зато што је зелени чај здрав, не значи да можете да попијете неограничен број шоља током дана. Баш попут чаја или кафе и зелени чај садржи кофеин. Претеривање с дневном конзумацијом кофеина може да изазове штетне нуспојаве укључујући главобољу, летаргију, тромост, раздражљивост и тескобу. Превише зеленог чаја такође смањује апсорпцију гвожђа у телу преноси Индекс.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas