· · Коментари: 0
БИЉКЕ

Како се правилно орезује БОСИЉАК - Уз ове трикове, добићете НАЈБУЈНИЈИ жбун! (ВИДЕО)

Како орезати босиљак за велике, жбунасте биљке босиљка.

1620290425_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Epic Gardening

Да би биљка ове сезоне остала здрава, снажно расла и пружала обиље листова, важно је научити како је правилно орезати.

Погрешан начин орезивања босиљка

Већина људи долази у искушење да откине највеће лишће биљке, оно које расте на доњим гранама. Али управо су ти највећи листови одговорни за здравље биљке. Велики листови примају највише сунчеве светлости и осигуравају да биљка босиљка добија одговарајуће хранљиве састојке. Њихово обрезивање значајно штети биљци.

Увек скидајте ситне листове са врха. На тај начин ће вам биљка бити бујна и кренуће да расте у ширину.

Исправан начин орезивања босиљка

Лишће које бисте требали уклонити је оно које расте на врху биљке.

Да, мањи су, али постоји добар разлог да се листови покупе са врха биљке. Сваки пут када орежете лишће са врха биљке босиљка, омогућавате биљци да створи две нове гране са места које сте изабрали.

Прочитајте још: Сирће ЧИНИ ЧУДА за вашу башту! Топ 8 трикова због којих ће вам биљке бити захвалне (ВИДЕО)

Те две нове гране створиће нове скупове лишћа, а када их поново орежете, поново ће створити две нове гране. Резидба на овај начин омогућава биљци да расте према споља уместо само према горе. Експоненцијално ће расти сваки пут када орежете биљку.

Исеците грану непосредно изнад тих ситних листова, пазећи да не ометате лишће. Користите неке маказе за орезивање биља како бисте осигурали чист рез.

Прочитајте још: Цветни спектакл од пузавице - Украсите улаз прелепом ВИСТЕРИЈОМ! (ФОТО/ВИДЕО)

Поновите овај поступак са свим гранама на којима расту ситни листови.


 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.