Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Како се ПРАВИЛНО УСИСАВА: Ове грешке прави већина

Ствари које радимо рутински не радимо увек онако како би требало. Понекад једноставно заборавимо да крајњи резултат може зависити од ситница.

1600945155_Depositphotos_38835711_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

То важи и за правилно усисавање. Ма колико било једноставно, потребно је испоштовати неколико ствари како бисмо били задовољни ефектом. Које су најчешће грешке код усисавања стана?

Заборављате да очистите сто и полице

Прва грешка коју правимо је то што пре усисавања заборавимо да обришемо прашину са полица и другог намештаја. Ако је трпезаријски сто прекривен мрвицама, оне ће у једном тренутку наћи пут до тепиха, баш као и прашина која ће завршити на поду. Мрве и прашина тада ће се разнети по остатку куће, што значи да је сав претходни труд био узалудан. Када је спремање завршено, а усисивач већ одложен, нико нема воље да га поново вади и усисава.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Како да ОДЕЋА задржи БЕЛИНУ: Уз ова ТРИ САВЕТА то је сигурно

Чекате да кеса буде пуна до врха

Да би усисивач добро радио, кеса за скупљање прашине не сме бити препуњена. Ако чекате да се попуни сав слободан простор и мислите да на тај начин штедите, грдно се варате. Кесу треба бацити када је попуњено 3/4 њене запремине.

Избегавате коришћење наставака

При усисавању, најчешће избегавамо тешко досупна места, што не значи да тамо прашина не пада. Венецијанере, радијаторе и уске прорезе много је лакше очистити помоћи специјалног наставка. Па ипак, мали проценат људи користи та, наменски дизајнирана помагала.

Правилно усисавање подразумева редовно прање и замену филтера

Већина филтера може се опрати, што треба и чинити после два до три усисавања. Ако је филтер прљав, не само што усисивач неће добро усисавати, већ ће се осећати и непријатан мирис. Филтере који не смеју да се перу треба редовно мењати и то је најбољи начин да из куће избаците прљавштину и алергене.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Како да ОДЕЋА задржи БЕЛИНУ: Уз ова ТРИ САВЕТА то је сигурно

Не скидате длаке са четки усисивача

Да би усисавање било оптимално, четка која се налази на стопи мора бити чиста. То значи да са ње треба скинути све длаке, укључујући и оне од кућних љубимаца. Што је четка чистија, ефекат усисавања ће бити бољи.

Усисавате оно што вас мрзи да подигнете

Цев усисивача се лако запуши, што може довести до квара мотора. Никада немојте усисавати веће предмете (нпр. папирне марамице), чак ни онда када сте сигурни да не могу оштетити уређај. Све што није ситно, подигните и баците у кесу за ђубре.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas