Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Како СРЕДИТИ КУЋУ уз принцип 20 осдто РАДА, а 80 ЕФЕКТА?

Две ствари се никад неће променити у кући - увек има шта да се спрема и никад нема довољно времена за спремање.

1599137427_Depositphotos_167022496_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако се помиримо с тим, остаје да на најбољи начин помиримо и ову контрадикторност. 

Минимално спремање куће значи да за најкраће време остварите најбољи ефекат. Ово правило се скраћено зове 20 / 80 процената, а свој корен вуче из економије, другачије, али по много чему сличне вештине управљања ресурсима.

Засновано на овом правилу, дајемо вам кратак списак послова које можете да обавите брзински, а да кућа изгледа што уредније.

Фото: Пиxабаy

1. Прво склоните све са подова. 

Чак и ако нећете стићи да, рецимо, усисате тепихе и обришете паркет и плочице, расклоните све са подова. 

Примењујте ову технику највише у дечјим собама. Чим склоните играчке, подигнете књиге, руксаке и спортске реквизите, соба ће деловати уредније.

Прочитајте још: АЛКОХОЛНО СИРЋЕ има најмање 10 начина примене у свом дому (ВИДЕО)

2. Испразните веће радне површине. 

Кутије и фиоке су прави спас у задњи час.

Треба да имате у припреми атрактивне кутије у које можете да одложите часописе или разне даљинске управљаче у дневној соби.  У кухињи, потрудите се да увек имате бар једну "хаос" фиоку у коју можете брзински да убаците све што се скупило на пулту. Исто важи и за ормариће у купатилу. 

Не поуздајте се у једну корпу за веш. Она може да служи редовно у купатилу, али треба да имате још једну за случај изненадних брзинских спремања.

3. Спремање кревета је обавезно.

Кревет је велика површина. Сваки неред на њему уништиће изглед целе собе. Зато је овде принцип појачан на 3:97! За само три минута рада средићете једну од највећих површина у просторији.

Прочитајте још: Нисте ни знали, али постоје ГРЕШКЕ које правимо када користимо ВЛАЖНЕ МАРАМИЦЕ

4. Све линије брзински поравнајте. 

Фото: Депосит

Исправите столњаке, затегните прекриваче, гурните све књиге "под конац" у полици. Увуците све столице уз трпезаријски сто, поређајте теглице и бочице на тоалетном столу. 

Чак и ако остане прашина, овако "утегнута" кућа делује уредније.

5. Ако можете да изаберете само један "крупнији посао", усисајте подове. 

Ово је једина ситуација кад не треба спремати кућу "почевши одозго" надоле. Игноришите прашину, али усисајте мрве и крупнију прашину са пода као и паучину која се подвуче под углове лампи и ножице фотеља и столица.

Прочитајте још: АКВАРИЈУМ за почетнике: Оплемените ПРОСТОР малим кутком природе у КУЋИ

6. Ако било шта желите /стижете да бришете, нека то буду стакла и огледала.

Блиставост стаклених површина осветлиће новим сјајем целу кућу. Чим скинете флеке од пасте за зубе са огледала, цело купатило ће деловати чистије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ И ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas