Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
другачије

Како све може да се користи БРАШНО, а нема везе са кувањем

Ову трајну намирницу корисно је увек имати при руци не само за кување, већ и за многе друге ствари попут неге и чишћења!

1607087419_Depositphotos_64399139_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Осим за припрему хлеба и колача, брашно ће вам послужити и за згушњавање кремастих сосова .

Ако вам се проспе врућа маст попут уља, најбоље ју је очистити одмах, а не чекати да се скори и постане лепљива. Иако је и с брашном лако направити неред у кухињи, у овом случају управо је оно спас. Наиме, ако поспете брашно по масноћи, оно ће је упити и моћи ћете лакше да је покупите. Али, никад то не чините рукама него крпицом, јер је могуће да је масноћа још врућа. Ова метода делује само док се масноћа још није осушила.

Прочитајте још: Направите сами смесу за ЧИШЋЕЊЕ РЕРНЕ: Потребна су два састојка

Даје сјај посуђу
Након чишћења уређаја од нерђајућег челика, можете да употребите мало брашна како бисте их исполирали. Само поспите мало брашна на чисту суву тканину и изгланцајте апарате како би заблистали.

Баш зато што упија масноћу, брашно је одлично и за "суво прање" косе и за чишћење карата за играње. Ако помешајте брашно са водом и оставите да прокључа, кад се охлади, добићете домаћи лепак. Оно неће бити јако чврсто и трајно, али послужиће за дечје уметничке радове. Уз то, није штетан за здравље попут бројних куповних.

Служи као суви шампон

Мало брашна можете да искористите да бисте очистили косу "на суво", односно уклонили вишак масноће. Пре тога је важно просејати брашно јер ће вам га тако бити лакше да га равномерно нанесете. Нанесите просејано брашно на корен косе помоћу мекане четке за шминкање. Пустите да брашно одстоји 30 минута, затим га истресите или ишчешљајте из косе. Најбоље је направити овај корак у кади или тушу тако да не направите неред у купатилу. Брашно ће упити вишак уља с косе и она ће након овог третмана изгледати много свежије.

Помоћ против бубуљица

Да бисте се брже решили бубуљица, помешајте мало брашна и меда. Прекријте фластером и оставите да делује преко ноћи. Ујутро исперите и бубуљица би требало да буде знатно мања захваљујући умирујућем деловању меда и брашну, које ће га исушити будући да извлачи масноћу.

Прочитајте још: Грешка коју правимо са јајима када СПРЕМАМО КОЛАЧЕ утиче на њихов укус

Одбија мраве
Познато је да со одбија мраве, али сличан ефекат има још један бели прах, а то је управо брашно. Ако уочите мраве негде у кући, поспите то подручје брашном. Мрави не воле прашкасту структуру ни укус брашна, па ће избегавати то подручје.

Домаћи лепак

Помешајте брашно и воду у једнакој размери и мешајте док не постане глатко. Смеса би требало да буде као за палачинке. Излијте је у лонац и загревајте на средњој температури. Константно мешајте док не прокључа па склоните с ватре и пустите да се охлади. Чувајте у херметички затвореној посуди и наносите четкицом.

Очистите бакар и месинг

Помешајте брашно и со у једнакој размери са довољно сирћета да се формира паста. Нанесите пасту на површину од месинга или бакра и пустите да одстоји док се не осуши. Исперите предмет топлом водом и биће поново чист и сјајан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas