Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Како вишак масноће делује на органе? Мигрене повећава за 40 процената

Вишак масноће битно утиче на организам.

1623785565_Depositphotos_11296763_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Естетика није једино што би требало да вас забрињава кад су у питању масне наслаге на телу. Оне могу негатино да делују и на органе попут мозга, јајника, срца...

Како масноће утичу на тело?

Масноћа и глава

Ризик од настанка мигрена повећава се код 40 посто младих жена које имају вишак масних наслага на стомаку.

Прочитајте још: Стижу КАЈСИЈЕ: Поједите само ДВЕ воћке дневно, и учинићете ЧУДО за свој организам

Масноћа и мозак

Мањак килограма је повезан с 36 посто већим шансама за развој деменције, док гојазност значи 42 посто већи ризик, наводи се у резултатима студије спроведене на школи за јавно здравство Џонс Хопкинс Блумберг.

Масноћа и кости

Јапанска студија показала је да код жена након менопаузе, које имају вишак килограма, постоји већа шанса за настанак ломова, док су веома мршаве особе у ризичној групи од ломова кости у врату и рукама.

Масноћа и груди

Након менопаузе, код гојазних жена примећен је повишен ризик за чак 30 до 60 посто од развоја рака дојке.

Прочитајте још: БОРОВНИЦА: МАЛО, али МОЋНО ВОЋЕ које има минималан број КАЛОРИЈА

Масноћа и срце

Студија је показала да гојазност значи и већи ризик, чак 32 посто, за развој коронарних болести.

Масноћа и јајници

Чак шест одсто случајева неплодности се односи на гојазност, док је исти проценат забележен и код жена које имају мањак килограма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas