· · Коментари: 0
НОКТИ

ПОСТУПАК ЈЕ ЈЕДНОСТАВАН: Ево како да вратите БЕЛИНУ НОКТИМА који су пожутели

Тамни лакови за нокте, гуљење поморанџи и различити кућни послови доводе до тога да белина ноктију постаје – замагљена.

1599124137_Depositphotos_27321421_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Постоји невероватно много разлога због којих нокти који су некад били савршено бели, постају жути и непривлачни. Међутим, на сву срећу постоји једноставан начин враћања белине ноктима који су изгубили свој сјај. Према саветима стручњака дошли смо до сазнања како нокте учинити поново блиставим, али и сазнали зашто постају жути.

ЗАШТО ВАШИ НОКТИ ГУБЕ СВОЈУ БЕЛИНУ?

Главни козметички разлог због ког нокти постају жути је предуго задржавање тамнијег лака на њима, услед чега они лагано долазе у стање дехидратације. Међутим, ако обично не лакирате нокте или бар не често, а приметите да су постали жући, посреди би могао бити проблем здравствене основе у виду гљивица на ноктима.

Прочитајте још: ОКРУГЛИ, ОВАЛНИ ИЛИ БАДЕМ: Који ОБЛИК НОКТИЈУ ви бирате?

КАКО ИЗБЕЛИТИ НОКТЕ КОД КУЋЕ?

Поступак који ћемо вам представити односи се само на нокте који су своју белину изгубили услед коришћења тамнијих лакова и сличних ситуација, које немају медицински проблем у позадини. Оно што можете да урадите у кућној радиности, а што ће вам обезбедити беле и лепе нокте јесте да им обезбедите негу коју заслужују. Пилинг за нокте и хидратација су све што је потребно како би ваши нокти опет изгледали фантастично.

Фото: Депозит

Шта вам је потребно?

  • паста за избељивање зуба
  • четкица за чишћење ноктију (може и четкица за зубе)
  • уље за нокте по избору (маслиново, ако немате ни једно друго при руци)

Прочитајте још: Фризер открио НАЈВЕЋУ ГРЕШКУ коју правимо док перемо косу, а може да доведе до ОПАДАЊА

Поступак:

Истисните пасту величине зрна грашка на сваки нокат и утрљајте прстом по целом нокту. Оставите да делује неколико минута. Потом узмите четкицу у руке и урадите нежни пилинг сваког нокта. Активни састојци пасте за избељивање зуба делују једнако на површину вашег нокта као и на ваше зубе. По завршетку исперите и нанесите уље за рехидратацију нокатне површине.

Како бисте спречили нокте да пожуте у будућности, побрните се да пре тамних лакова нанесете основни прозирни слој лака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.