· · Коментари: 0
ентеријер

КАЛАТЕЈА, ФИТОНИЈА, БИБЕРОВАЦ: Биљке које су ИДЕАЛНЕ ЗА КУПАТИЛО

Купатило је просторија у дому која је код већине запостављена и најхладнија.

1598603622_Depositphotos_365051562_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Како бисте је учинили топлијом и како би нас ујутро развеселила, јер је то просторија у коју прву уђемо, а увече умирила и припремила нас за сан, можемо је украсити биљкама којима одговарају услови у купатилу.

Прочитајте још: Пратите ове ствари при уређењу ЕКСТЕРИЈЕРА: Боја ВРАТА је важна, а лепа БАШТА даје енергију

Унесите природу и освежите је уз биљке које ће ублажити хладан простор купатила. То је просторија са највлажнијим ваздухом у кући што погодује великом броју биљака, а и осветљење је доста неповољно, јер већина купатила има малени прозор кроз који улази колико-толико светлости.

Фото: Депосит

ФЛАМИНГОВ ЦВЕТ, АНТУРИЈ

Фламингов цвет је тропска биљка која тражи јако пуно влаге у ваздуху како би могла расти и развијати се. Може нарасти до 56 цм.

Држите је у купатилу поред прозора или насупрот прозора, тако ће имати довољно светла. Пазите када отворите прозор, јер фламинговац не подноси промају. Код заливања, пазите како се компост не би осушио, али и да не буде натопљен водом. Уживајте у његовим декоративним црвеним цветовима и префињеним листовима.

Прочитајте још: Ако су ваши ПЕШКИРИ ГРУБИ И СМРДЕ ево како им вратити свежину и мекоћу у 4 ЈЕДНОСТАВНА КОРАКА (ФОТО)

КАЛАТЕЈА

Калатеја је пореклом из источног Бразила, зимзелена трајница, расте до 45 цм са предивним привлачним листовима очаравајућих узорака.

Не држите је на прозору због директне сунчеве светлости – препоручује се филтрирано светло. Заливајте је редовно, нека компост буде влажан, али не мокар, док ваздух исто тако треба да буде влажан колико год је могуће. Исто као и фламингов цвет, не подноси промају. Врући, суви услови и директна сунчева светлост главни су непријатељи калатеје, зато припазите, а она ће вам бити јако захвална.

Фото: Депосит

ФИТОНИЈА

Фитонија је тропска биљка пореклом из Перуа, зимзелена трајница која може нарасти до 20 цм. Њена привлачност лежи у бујном лишћу са нагласком на вене беле до дубоко розе боје.

Прочитајте још: Вруће вам је у стану: Примените ОВИХ 5 ТРИКОВА и расхладите дом БЕЗ КЛИМА УРЕЂАЈА

Потребно јој је филтрирано светло, влажни простор и благо сунце. Држате је изван утицаја директне сунчеве светлости. Пазите како је не би превише заливали, јер ће фитонија почети да труне. Исто као и код преходне две биљке, компост нека буде влажан, али не мокар.

БИБЕРОВАЦ

Симпатични и шармантни биберовац је зимзелена трајница пореклом из Бразила, која може нарасти до 30 цм. Осваја својим цветовима који подсећају на мишји реп, са листовима који су збијени и разноврсни. То је једна јако шашава биљка која ће када год баците поглед на њу, измамити осмех на вашем лицу.

Прочитајте још: Како да ОЧИСТИТЕ ДАСКУ ЗА СЕЧЕЊЕ? Будите сигурни да нема БАКТЕРИЈА

Биберобавац је врло једноставно узгајати у мрачним условима, а треба имати и доста филтрираног светла. Немојте их превише заливати, јер ће иструнути. Нека се земља посуши пре новог заливања, а база биљке нека остане сува.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.