· · Коментари: 0
ВЕЖБАЊЕ

Кардиолог Павловић упозорава: Поплава је разних програма, пре одласка у ТЕРЕТАНУ одговорите на ових 5 питања

Донели сте новогодишњу одлуку да ћете чим почну лепи дани почети да вежбате. Чекајте, колико имате године?

1606747272_Depositphotos_11975582_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Да ли је у петој деценији препоручљива рекреација? На ово питање одговара кардиолог доктор Синиша Павловић.

Прочитајте још: ВАЖНО: Пет болести које "скривају" ХЛАДНИ ПРСТИ

- Зависи којом врстом рекреације желите да се бавите, да ли сте икада имали било какве кардиоваскуларне сметње, да ли узимате неку терапију, да ли сте се икада раније бавили спортом, а уколико јесте којим и у колико дуго - каже др Павловић.

Уз све то постоје и услови који зависе од ваше телесне конституције.

Да ли сте се до сада бавили спортом?

- Једно је сигурно, поплава понуда за бављење рекреацијом и различитих "програма", "кардио програма", да не говоримо о тренинзима за маратон за особе које се никада пре тога нису бавиле спортом, свакако није нешто што би лекар требало да препоручи пацијенту, а ни да прећути ризике таквих одлука - истиче доктор Павловић.

Прочитајте још: Докторка Александра препоручује: Бежите из града и ЧУВАЈТЕ плућа на ова ТРИ начина

Треба узети у обзир и објективне, техничке аспекте избора бављења спортом у рекреативном смислу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.