· · Коментари: 0
СТОГОДИШЊАЦИ

КЛАУДИЈА је прославила 100. рођендан, гипка је као СПОРТИСТА, а има ПРИТИСАК као КОСМОНАУТ - Ово је њена ТАЈНА

Клаудија Степанова прославила 100. рођендан, "гази" други век и откирва тајну виталности и дугог живота.

1596522981_Klaudija2.png
Фото: Руски травар

Са сто година она има такву гипкост тела да изазива дивљење спортиста и јогина, и има идеалан крвни притисак да је пореде са космонаутима.

Прочитајте још: О овом хотелу КОЛАЈУ ПРИЧЕ, сваки детаљ говори ЈЕДНО, а сада мами и СРБЕ (ФОТО)

Клаудија Степанова из Нижњег Новгорода прославила је стоти рођендан у друштву породице и новинара којима је лично спремила колаче! Сви гости су били задивљени, а бака и срећна и скромна, није седела скрштених руку.

Бакине ћерке имају по 80 година и лоше здравље.

- Све сама радим, видите, могу и да скувам и да оперем и крећем се нормално, хвала Богу на добром здрављу којим ме је опремио и пустио да живим и уживам у овоме животу земаљском. - рекла је бакица доносећи гостима послужење.

Сама кува, пече колаче, спрема по кући Фото: Руски травар

Прочитајте још: Имате 50 година и УМОРНЕ ОЧИ? Ево начина да постану ШИРОМ ОТВОРЕНЕ

Бака Клаудија има две кћерке, обе баке у осамдесетим, са не тако добрим здрављем и еланом за кретање.

Њена кћерка Светлана Фалина, која се ближи осамдесетом рођендану, каже да Клаудија никада не спава поподне, да понекад прилегне пола сата да се одмори и исрпави леђа, али не више од тога и да никада не заспи. Устаје рано, рано леже и цео дан се креће.

Увек је у покрету, сама чисти, простире веш.
Невероватна енергија
Клаудијина енергија је невероватна и сви мисле да је она довела до 100. рођендана, који је задивљујући.

- Она је увек у покрету и стално нешто ради или чисти или брише по кући, простире веш - каже друга кћерка Ирина Галкина.

Тачније, обе ћерке знају да је баш рад и кретање главни разлог дуговечности ове жене. Ипак, ни то није главна прича о стогодишњакињи.

Ова бака ради јогу и вежбе свакога дана пуних педесет година и може да уради оно што не могу ни њене кћерке ни унуке, а ни многе девојке. Она се без проблема сагиње, без савијања у коленима и дланове обе руке полаже на под.

Сваког дана вежба и гипкија је од девојака Фото: Руски травар

Вежба јогу сваког дана по неколико пута. Ради и друге вежбе, а њене ћерке то не могу. Оне не могу длановима да дотакну под.

- Глупо је рећи, стигле нас године и старост, када гледамо да наша мајка ту вежбу са лакоћом изводи - кажу оне.


Њена животна парола је: "нико од физичког рада није умро. Од лежања јесте"
Пије вино, једе слаткише
Осим физичког рада, она препоручује спорт, пливање, било коју спортску активност. Храна је, каже, умерена и сасвим обична, руска, наравно ту и тамо по која чаша вина и то је то. Једе нормално и слаткише, поједе и масно, нема проблема са холестеролом и триглицеридима.

Клаудија Степанова има једну пословицу коју стално понавља и која је одраз њеног духа и рада. Она каже:

- Нико од физичког рада није умро. Од лежања јесте - каже она и саветује још: - Радите што више, и не штедите себе. Рад ће вам донети добробити.

Прочитајте још: Шест САВЕТА који ће вам помоћи да доживите СТОТУ

Али још једну тајну има стогодишњакиња. Она каже да се у њеној глави дешава невероватан процес. Њен ум је престао да броји године када је имала 50.

- Устајем и лежем с мишљу да имам педесет годна. Тако се и осећам - каже стогодишња Клаудија Степанова.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.