· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Кључ за губитак килограма је - ДОБРО КОМБИНОВАЊЕ ХРАНЕ! Испробајте ових пет комбинација

Ове комбинације допринеће бржем губитку нежељених килограма

1612825273_buter.jpg
Фото: Pixabay

Здрава исхрана и свакодневни физички тренинг могу помоћи да имате савршену фигуру и брзо изгубитке вишак килограма. Ипак, неке намирнице убрзаће овај процес и вашу линију довешће до савршенства у кратком врменском периоду.

Прочитајте још: Фитнес тренер истиче шта након тренинга никако не треба да избегавамо: Знатно повећава ефекат

Ове комбинације су направљене од врло здраве хране која вас испуњава и помаже вам у сагоревању масти.

Одређене комбинације хране могу убрзати ваше напоре за брзо мршављење. Удруживањем, две намирнице заправо могу довести до губитка килограма, али и да се савршено уклапају у дијете и обрасце правилне исхране. Ове комбинације су направљене од врло здраве хране која вас испуњава и помаже вам у сагоревању масти.

Мед и лимун

Комбиновани, мед и лимун су одличан алат за мршављење јер заједно снажно подстичу метаболизам. Имају мали број калорија и помажу у уклањању токсина, а накупљање токсина може спречити губитак килограма.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГОРЊИ ДЕО ТЕЛА: Пратите детаљна објашњења тренера Марије и биће вам лако (ВИДЕО)

Присуство минерала, витамина и других хранљивих састојака чини нас ситима у добром временском периоду. Идеално би било да ову смешу пијете на празан стомак. Такође, у ову смесу можете додати цимет у праху.

Овсена каша и кикирики путер

Зоб је супер храна коју бисте у сваком случају требало да укључите у исхрану. Они су један од најбољих извора важних витамина, минерала, влакана и антиоксиданаса. Растворљива влакна звана бета-глукан помажу у губитку килограма промовишући здраве цревне бактерије и повећавају осећај ситости.

Кикирики путер, са друге стране је препун биљних протеина. Поред тога, садржи и мало угљених хидрата и добар извор здравих масти. Ови фактори су повезани са губитком килограма. Дакле, узмите овсене пахуљице и кикирики путер за доручак.

Шаргарепа и тахини зачин

Шаргарепа је једна од најздравијих намирница на планети. Ниско се котира на скали гликемијског индекса и један су од најбољих извора витамина А, витамина Б, витамина К и калијума. Шаргарепа повећава ситост и смањује укупан унос калорија.

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА


Фото: Pixabay

Тахини зачин, звани сезамов путер такође је једна од изузетно хранљивих намирница. Влакна у тахинију смањују унос калорија, што поспешује губитак килограма. Такође, антиинфламаторна својства доприносе здравим цревима, а индиректно помажу у губитку килограма.

Спанаћ и банана

Прочитајте још: Спречава рак, топи килограме и ПОБОЉШАВА СЕКС! Да ли има још разлога да одмах не узмете СОК ОД НАРА

Смути напици од спанаћа и банане су супер здрави, али уједно подстичу и губитак килограма. Банане не садрже масноће и имају мало калорија. Влакна спречавају ослобађање хормона глади, док је са друге стране, спанаћ препун протеина и помаже у расту и развоју мишића.

Пилетина и кајенски бибер

Протеини су врло ефикасни у смањењу килограма, а пилетина садржи обиље протеина. Према студијама, губитак килограма можемо контролисати уносом пилћих прса, које садрже мали број калорија. Кајенска љута папричица односно бибер, с друге стране, има једињење звано капсаицин, а помаже у контроли апетита и повећава брзину сагоревања калорија у телу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.