Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШ

КНЕДЛЕ на другачији начин: Медена посластица са МАКОМ, кувана НА ПАРИ (РЕЦЕПТ)

Пробајте овај старински рецепт који никога не оставља равнодушним.

1623230227_dumplings-5724553_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Слатке кнедле не морају увек да се праве од кромпира. Ово је много једноставнији рецепт за припрему слатких кнедли, које су подједнако укусне као традиционалне.

Састојци за тесто:

500 грама оштрог брашна
кесица квасца
2 јаја
50 грама шећера
со
кора од лимуна
100 грама маслаца
150 мл млаког млека
200 грама меда или џема од кајсије

Састојци за прелив:

мак
шећер у праху
100 грама истопљеног маслаца

Прочитајте још: ШТО ШАРЕНИЈЕ, ТО УКУСНИЈЕ: Рецепт за једноставан, а ефектан ЗЕБРА КОЛАЧ (ФОТО)

Припрема:

У дубљој посуди половину брашна помешајте прво с квасцем из кесице, па додајте јаја, шећер, мало соли, рендану лимунову кору, растопљени маслац и млако млеко.

Помоћу ножа измешајте све састојке и постепено додајте другу половину брашна. Затим наставите да месите тесто руком. Када га уместие, прекријте тесто крпом и оставите да нарасте 30 минута.

Прочитајте још: Направите најукуснији КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ, идеалан за ТОПЛЕ ДАНЕ (РЕЦЕПТ)

Након што је тесто нарасло, поделите га на осам једнаких делова. Сваки део мало спљоштите, и у средину ставите пуну кашичицу меда или џема, и обликујте лоптасте кнедле.

Тако обликоване, оставите кнедле да одстоје још 20 минута, како би биле мекше.

Кување кнедла на пари је врло једноставно

У широку посуду сипајте воду, покријте је газом, коју треба затегнути и чврсто завезати око шерпе.

Прочитајте још: ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ са КОКОСОМ: Овај колач БЕЗ ПЕЧЕЊА успева СВИМА! (РЕЦЕПТ)

Кад вода прокључа, на газу поређајте 3 или 4 кнедле, па их преклопите дубљом посудом исте величине и кувајте тако око 10 минута.

Вруће кнедле прелијте отопљеним маслацем, и поспите шећером у праху и маком.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas