Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Кнедле са ШЉИВАМА и КАЈСИЈАМА: Уз овај рецепт са тачним мерама не можете погрешити (ФОТО/ВИДЕО)

Направите најбоље кнедле!

1626503189_20210716_154003.jpg
Фото: Бакина кухиња
Oglas

Данас се у бакиној кухињи спремају најукусније кнедле са шљивама и кајсијама, а захваљујући овом рецепту са тачним мерама, кнедле ће успети свима, па и онима који их први пут праве.

Прочитајте још: Ко би одолео овом десерту: СЛАТКА САРМА готова за 15 МИНУТА (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Састојци:

450- 500 гр кромпира
180 гр брашна
1 јаје
неколико шљива
пар кајсија
100 гр презли
мало соли
уље
ванилин шећер

Припрема:

Кромпир у љусци прво скувати, потом огулити љуску, па изгњечити виљушком. Кромпиру додати једно јаје, кашику уља, мало соли и све измиксирати.

Потом додати брашно (јер тесто буде мекше) и умесити рукама. Руке побрашњивити, вадити мање комаде теста и растањити на длану правећи на средини удубљење.

Фото: Бакина кухиња

Ставити по шљиву или кајсију без коштица и саставити ивице. Још мало обликовати рукама у лопту, и поређати у побрашњени послужавник.

Кнедле потом кувати док не испливају и буду мекане на додир (Аа то је око 10 мин). Након кувања кнедле вадити решетком и уваљати у пржене презле.

Фото: Бакина кухиња

Посути ванилиним шећером или додати кристал шећера по жељи. Препорука је да се служе топле.

 Цео начин припреме можете погледати у видеу испод.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas