Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПИРАМИДЕ

Ко је градио пирамиде на Тенерифама: МАСОНИ или митски народ Гуанча који су оставили мумије?

Комплекс терасастих, правоугаоних пирамида на крајњем југоистоку Канарских острва до данас су енигма.

1618993260_Tenerife.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Истраживач и писац Тор Хејердал се 90-их година нашао на Канарским острвима и опчињен тајном пирамида које је тамо угледао, настанио се на Тенерифима, код Гуимара, у области Чакона, где их је било шест. Многе су биле уништене, јер је сличних грађевина било на осталих пет острва архипелага, али старији мештани су рекли да су оне биле опљачкане и материјал употребљен за друге објекте.

Прочитајте још: НАЈДУЖА НОЋ у историји човечанства догодила се 536. године и трајала је 18 месеци. Шта се тачно десило?

Ко их је подигао, када и зашто су грађене, Тор Хејердал није могао да одговори, а ни руски авантуриста и научник Виктор Мељников, који се укључио у истраживање.

Грађене кад и египатске
Заузимају простор од 64.000 квадратних метара и, према информацији која се може наћи у тамошњем етнографском "Парку пирамида", старе су око 7.000 година, што значи да су подизане приближно у исто време када и египатске и јужноамеричке.
Египатски путници су свраћали на Тенерифе на путу ка Јужној Америци.

Хипотеза Тора Хејердала била је да постоји веза између терасастих грађевина на Канарима и пирамида древног Египта и Маја цивилизације. За Египћане, који су пловили према Централној Америци и тамо утицали на градњу пирамида, Канарска острва су била "зауставна тачка" на  путу.

Прочитајте још: Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

Намена им је била церемонијална или астрономска. Истраживања научника из Института за астрофизику на Канарима 1991. године потврдила су Хејердалову последњу претпоставку.

Пирамиде су грађене од вулканског камена, који је обрађиван и слаган један на други, без употребе малтера.

Прочитајте још: Месечни хороскоп 1: ОВАН нека увуче рогове, Близанце ће издати вољена особа, а Девица нека закључа новчаник

Астрофизичар Хаун Антонио Белмонте Авиљес, са колегама Антониом Апарисијом Хуаном и Цезаром Естебан Лопезом, дошао је до закључка да грађевине нису случајно подигнуте на том месту и да су прецизно оријентисане према летњем и зимском солстицијуму. Дуже стране неких од тераса грађевина у Гуимару, наиме, означавају правце оба солстиција.

Сунце на врху пирамиде
Стојећи на платформи највеће пирамиде на дан летњег солстиција могуће је доживети дупли залазак сунца, јер оно најпре зађе за један планински врх, онда се појави поново иза планине и зађе други пут иза оближњег врха.
Пирамиде су окренуте изласку сунца.

Главни гранични зид показује на залазак сунца за време летње дугодневице, а пирамиде имају степенице на западној страни које су окренуте у правцу излазећег сунца на зимски солстициј.

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Познато је да су Гуанчи, који се сматрају првим становницима Канарских острва, током солстиција приносили жртве својим божанствима, која су живела на вулкану Теиде. Али Апарисио и Естебан, који су 2005. на шпанском објавили књигу "Пирамиде Гуимара: Мит и стварност", ове домороце, чије је станиште Тор Хејердал открио у пећини од лаве испод највеће пирамиде, нису повезали са овим грађевинама и изнели су другачију теорију.

Пирамиде је изградио масон у 19. веку???

Фото: Пиксабеј

Они мисле да је солстицијална оријентисаност има порекло у масонској симболици летње дугодневице и зимске краткодневице, а пирамиде су изграђене у периоду када је власник земљишта био масон, односно у 19. веку!

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Мумије Гуанча
Мистериозни народ Гуанча многи сматрају потомцима Атлантиђана, који су населили Канарска острва после пропасти митског континента. Познавали су мумифицирање, о чему сведоче сачуване мумије.

Сличну хипотезу о настанку терасастих грађевина имају и историчари, који објашњавају да су локални фармери приликом орања наилазили на вулканско камење, вадили га, обрађивали и слагали у пирамиде.

Урађена су детаљна истраживања земље и...

Тор Хејердал, наравно, није уважио овакву претпоставку, тврдећи да тамо никада није било аграрне обраде терена, па су на његов захтев између 1991. и 1996. године су почела археолошка истраживања Унивезитета Ла Лагуна. Рађена су геофизичка и георадарска испитивања на осам локација  и пирамиде су у окружењу истраживане у слојевима.

Први и други слој, у просеку дебљине од 20 сантиметара, састоје се од хумуса са много биљних остатака и траговима коришћења плуга.

У трећем слоју, до 150 центиметара дубине, биле су мале вулканске стене, постављене тако да изравнавају терен за подизање пирамида. Нађени су комади грнчарије, домаћег и страног порекла, датирани у 19. век. Истовремено, у зазиданој пећини Гуанча, испод саме пирамиде, пронађена је гомила артефаката која указује да су је они користили између 600. и 1000. године наше ере. Археолози су на основу тога недвосмислено закључили да терасасте грађевине нису могле да настану пре 19. века, највероватније око 1830-их.

Прочитајте још: Принц Филип је добијао СВЕ ТАЈНЕ извештаје о посетама НЛО, а занимао га је један ИНЦИДЕНТ

Норвежанин Тор Хејердал до смрти (2002. године) није прихватао слику земљорадника који ископавају вулканско камење, обрађују и уграђују у прецизно оријентисану пирамиду у циљу подизања масонских грађевина, да би "слободни зидари" на летњи и зимски солстициј могли да посматрају излазак, односно залазак сунца!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas