· · Коментари: 0
НЕПРИМЕРЕНО

Мама напала учитељицу јер не посвећује довољно ПАЖЊЕ њеном сину, а одговор ју је оставио без текста

Једна мама објавила је пост о томе како учитељица њеног сина, дечка који има АДХД, не успева да одржи његову пажњу

1608639785_Depositphotos_4759508_s-2019.jpg
Фото: Депозит

 Мама се на једној друштвеној мрежи пожалила на учитељицу свог сина, која јој је, како је написала, послала непријатан имејл, али пратиоци је нису подржали - напротив, осудили су мајку.

У посту, који је непотписан, мама је објаснила да се њен син мучи у школи и да га учитељица често ухвати како игра игрице, уместо да се концентрише на наставу. Она је рекла да њен син има АДХД и анксиозност и зато захтева сталне подстицаје како би одржао пажњу.

Прочитајте још: Ако се дете ПЛАШИ МРАКА, постоји пет могући решења за превазилажење страха!

Она криви учитељицу за то што је дете незаинтересована на настави јер му се не посвећује довољно. Каже да се више пута жалила тако што је слала поруке путем имејла, а недавно је добила њен одговор, за који сматра да је непристојан, те ју је пријавила.

Студије су показале да је АДХД синдром чешћи код дечака

У жалби је написала: 

- Учитељица, по мом мишљењу, није довољно зрела да би јој се поверила одговорност да учи децу. Изгледа као да има 20 година. Већ сам неколико пута супала у контакт са њом и рекла ми је само да га ја пратим и подстичем. Све то радим, али он не напредује.

АДХД синдром
Хиперактивност је поремећај пажње праћен психомоторним немиром.Познат је још под именом АДХД синдром (Аттентион Дефицит Хyперацтивитy Дисордер). Данас се сматра како чак 3 – 5 посто школске деце има симптоме хиперактивности. Једноставном рачуницом долазимо до тога да је у одељењу од 30 ученика једно или двоје деце хиперактивно.

Прочитајте још: Стручњаци објаснили: Зашто је лоше да љубите децу у уста

После ових порука учитељица је упитала мајку детета да заједно направе план рада са њим, на шта мајка није пристала, написавши јој да мора да обавља свој посао. Каже како је исувише била стрпљива. Затим, мајка шаље још један мејл у којем је упозорава на његов проблем са пажњом, на шта је добила веома непријатан одговор. Она је поделила мејл у ком је био учитељичин одговор:

- Доста ми је више ваших мејлова у вези са тим. Покушала сам вам то пристојно рећи, али ми се чини да не схватате. Ово је ваш проблем. Не могу ништа више да учиним по том питању. Обратила сам вам се са решењима, али сте одбили. На вама је да преузмете контролу и зауставите такво понашање, ја не могу ништа више да учиним - написала јој је учитељица.

Хиперактивност се најчешће препознаје тек поласком у школу.

Прочитајте још: Тест за трудноћу, стар чак 3.400 година, ПОУЗДАН је и ОТКРИВА пол бебе

Мама је била увређена оваквим одговором, јер, како каже - учитељица оцењује њену родитељску способност - због чега сматра да нема потребе да сарађује са њом.

Њену објаву видело је више од шест хиљада људи, а више од две хиљаде је имало неки коментар - већина је стала на страну учитељице са коментарима да је на мајци да правилно одгаја дете, као и да она брине о томе да њено дете не користи телефон на часу као и да се прст не упире на учитељицу него на себе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.