· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ко каже да је ограничено кретање у време короне? Постоји бар 100 начина да се САДА отпутује

Љубитељи путовања не гризите нокте док седите у изолацији, већ пљуните у шаке и прионите на посао.

IMG_20190728_142157.jpg
Фото: А. М.

Лепота путовања није у самом путовању, већ и у припремама. То подразумева детаљан одабир места на које туриста жели да отпутује, шта ће да понесе и шта жели да види.

Прочитајте још: Због Агате Кристи сви иду у Египат, да ли знате ко је крив што сви воле Истанбул? (Фото/Видео)

1. Направите списак

У последње време је било изузетно модерно направити списак "50 места која желим да видим до 50. године". Колико год тренутно имали година - почните да га састављате. Није важно ни да ли ћете га попунити, важно је да списак саставите и да када одлучите да уплатите јефтино летовање у Грчкој још једном размислите да ли је боље уштедети и отићи на једно, право путовање које сте одувек желели.

Проучите где су путовале познате личности, па им украдите идеју!
Без изненађења
Кад одаберете место где желите да путујете, детаљно упознајте одредиште, нађите цене превоза и пића, одштампајте мапу и проучите на какве излете може да се оде. Ако сутра заиста отпутујете - то ће вам бити најбоље путовање.

2. Читајте књиге

Ово је одувек био најбољи и најјефтинији начин путовања. Најбржи начин да се види Кина су књиге: "Добра земља" Перл Бак или "Шангајска принцеза" Данајан Чен. Одаберите госпођу Чен, јер је она била амбасадор туризма у Кини.

Отворите атлас или окрените глобус и дознајте све о земљи где се заустави прст! Можда није немогуће тамо отпутовати!

3. Виртуелна реалност

Због глобалног загревања многи су туристима ограничила број посета. То су урадили Арктик, Мачу Пикчу, Улуру, али и Хималаји до којих не може свако да дође. Тамо, ипак, може да се отпутује у сваком тренутку уз помоћ VR. И београдски Музеј Николе Тесле је понудио могућност да се уз помоћ VR виртуелне реалности види научников студио на Лонг Ајланду. Сам апарат кошта мање од 1.000 динара.

Плажа чека туристе Фото: А. М.

4. Резервишите лежај

Веровали или не, али за многа путовања се чека по најмање годину дана. Такав је случај, рецимо, са Оријент-Експресом. Или путовањем око света. Замислите да путујете следеће године.

5. Гледајте филмове

Филм "Туриста" је најбржи начин да се виде лепа места и уједно помисли: "Добро је што сам код куће!" Филмови могу да инпиришу и дају занимљиве идеје.

Пружите шансу својој земљи, јер многа лепа места могу се видети и у Србији, а најбезбедније је путовати по домовини.

6. Бирајте хотел

Истражите хотеле у којима сте одувек желели да боравите. Сигурно ће бити примамљивих попуста када престане забрана кретања. И тада реагујте брзо.

Прочитајте још: Да би их пратила срећа у Риму туристи бацају новчиће у фонтану, у Москви мазе бронзаног пса, а знате ли шта раде у БЕОГРАДУ?

7. Отпутујте одмах

Не морате да чекате да се отворе границе, отворите Google Earth и отпутујте истог тренутка на место које желите да видите.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.