Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
У сусрет Међународним војним играма на тлу Србије

Кобре победници првих квалификација (ФОТО)

„Чувар реда“ - такмичење јединица војне полиције Војске Србије, одржано у околини Краљева, представља тест обучености, вештине, концентрације и физичке припремљености

1622728904_kobre.jpg
кобре - фото: ВС
Oglas

Током маја у гарнизону Краљево на војним комплексима Жича и Берановац, одржано је прво квалификационом такмичење војнополициских јединица  за избор екипе која ће представљати нашу државу и Војску Србије на истоименом такмичењу у оквиру Међународних војних игара, које ће, први пут, крајем августа и почетком септембра бити организовано у Србији.

Прочитајте још: Како је амерички војни шешир достигао култни статус: Спречава од топлотног удара и опекотина (ВИДЕО)

 Ниједна препрека није била претешка за екипу “Кобри”, фото: ВС

Потпуковник Дејан Миликић, један од носиоца ове организације, разјаснио нам је детаље.

- Реч је о свеобухватном тесту обучености, вештине, концентрације и физичке припремљености чија је последња фаза најзахтевнија. 

Симулација решавања ситуације када се поквари возило, фото: ВС

Симулација решавања ситуације када се поквари возило, фото: ВС

Такмичење се спроводи у четири фазе, веома је сложено али и прилагођено припадницима војне полиције у чију физичку и менталну спремност не би смели да сумњамо. Сваки учесник треба да покаже свој максимум да би прешао све четири  фазе и стигао до циља.

Ситуационо гађање, фото: ВС

Учесници такмичења “Чувар реда” (екипе и појединци) у првој фази морају да прођу ситуационо гађање, а у другој - гађање патроле војне полиције. Трећу фазу представља такозвана “стаза војног полицајца” дуга 900 метара, која се прелази двапут, уз решавање војнополициских задатака и више тактичких претпоставки, тако да се осим изузетних физичких способности мора показати и завидно знање.

Препреке на стази дугој 12 км, фото: ВС


Најзахтевнија је четврта фаза, “Трка хероја” на стази дугој 12 километара са укупно 30 препрека. Она од екипа тражи изузетну физичку припремљеност, вештину, тимски рад и најважније - вољу да се издржи до краја.

Прочитајте још: ИКОНА КОЛЕКЦИОНАРА: Ову врсту пиштоља користиле су најзначајније историјске личности (ФОТО)

Такмичари су морали да буду у доброј физичкој кондицији, а екипе усаглашене у савладавању задатака, фото: ВС

Од укупно 12 екипа из свих јединица војне полиције, најбоље се пласирала екипа Одреда војне полиције с/н Кобре, друго место је припало Трећем батаљону војне полиције, а треће Воду војне полиције Команде за обуку.

Вукота Ђукић

Пратите на с на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas