Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОВИД

Код ДЕЦЕ се после ковида појављују неуролошки проблеми, а СИМПТОМИ су јасни

Нова сазнања у вези са ковидом показују да и деца након што прележе ову инфекцију могу да имају неуролошке последице.

1619763064_Depositphotos_354552466_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Истраживање спроведено у Лондонској дечјој болници показало је да се код готово половине малишана и тинејџера после ковида испољио мултисистемски инфламаторни синдром, чије су најтеже последице пад крвног притиска и појава неуролошких тегоба.

Прочитајте још: Превише витамина Д увек изазива аритмију, бубрежну болест и оно најгоре

Докторе је нарочито забринуло испољавање неуролошких тегоба, јер су се код поједине деце, осим збуњености и халуцинација, јављали и проблеми са говором, одржавањем равнотеже и координације.

Осип, црвене очи, стомак
Код већине најмлађих пацијената, овај, како кажу мистериозни запаљенски синдром узрокован ковидом, доводи до појаве осипа, болова у стомаку, црвенила очију, док су се поједини суочили и са појавом збуњености и халуцинација.
Деца су збуњена, теже говоре и губе равнотежу

Установљено је да се мултисистемски инфламаторни синдром обично јавља две до шест недеља након инфекције вирусом корона. Доктор Омар Абдел-Манан, неуролог Универзитетске клинике у Лондону, каже да је одговор на питање зашто ковид узрокује овај синдром у томе како вирус короне делује на имуни систем.

Код деце су после ковида забележени неуролошки проблеми, тврде британски лекари.

Како је клиничка пракса показала код већине деце, како су лечени физички симптоми изазвани мултисистемским инфлматорним синдромом, тако су се повлачили и проблеми са срцем и неуролошки испади.

Прочитајте још: ЛЕШНИК: Најбољи савезник за губитак КИЛОГРАМА и јачање здравља, али САМО у овим количинама

Као и стручњаци у Великој Британији и амерички лекари су недавно истакли неуролошке симптоме код деце као последицу ковида. Студију о томе објавили су у марту у часопису ЈАМА Неuroлoгy, у којој је наведено да се од 616 малишана њих 126 сусрело са овим здравствним проблемом након ковида.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas