Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КИНЕСКА ФИЛОСОФИЈА

Ког облика је ваш СТО за ручавање? Према ФЕНГ ШУЈИ правилима само један доноси опуштајућу атмосферу у породицу

Трпезарија је место у коме најмлађи чланови породице стичу свест о породичном кругу и његовом значају

1615057016_kuhinja.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Популарна философија уређења домова, фенг шуи има “строга” правила када је трпезарија у питању.

Она треба да буде топла и пријатна просторија коју можете украсити сликама са веселим мотивима, свежим цвећем. Поставите велико лепо огледало које “умножава и увећава” храну и простор. Приликом постављања огледала, мора се пазити да се у њему не виде улазна врата и прозори.

Најстарији члан породице требало би да седи на северној страни стола тако да буде окренут ка југу...

Прочитајте још: Бранислава је током короне нашла начин да заради: Најновији тренд у уређењу дома је 3Д СЛИКАЊЕ на зиду

Положај трпезарије
идеалан положај трпезарије је источно од кухиње, или јужно од ње. Прозори у трпезарији, ако се она налази на јужној страни, повољно је да буду на истоку или уколико се налази у источном делу куће, према југу. Препоручује се да трпезарија има најмање два улаза, један из дневне собе и други из правца кухиње. На тај начин се не би сакупљала негативна енергија и простор би одисао мирноћом која је битна човеку док обедује. Из тог разлога се препоручује да трпезарија има најмање два прозора.

Комоде и полице могу бити постављене у трпезарији, али само под условом да својим изгледом не нарушавају комплетан склад трпезарије. Такође, битно је да се може несметано устајати од стола и да се не “сударају” са намештајем или зидом. 

У трпезарији, осим витрине, не би требало да буде места за још неки комад намештаја, осим ако та просторија не служи и као дневна соба...

Намештај у трпезарији

Округли сто симболизује небо, склад и пријатељство, док четвороугаони сто представља земљу и указује на строжији, хијерархијски приступ. Најстарији члан породице требало би да седи на северној страни стола тако да буде окренут ка југу.

Прочитајте још: Купили су аутобус на спрат и од њега направили дом, а његова унутрашњост ће вас оставити без даха (ФОТО)

Какав ће ваш сто бити, зависи од вашег сензибилитета. Столице требају да прате сто у целости, бар када је реч о елегантним формама. Било би добро да одаберете удобне столице са рукохватом или без њих, пресвучене меблом, кожом или крзном или чак дизајниране од пластике, метала или дрвета. У трпезарији, осим витрине, не би требало да буде места за још неки комад намештаја, осим ако та просторија не служи и као дневна соба, јер тако би само скретао пажњу са централног предмета - стола.

Прочитајте још: Биће као из часописа: Промените ове ситнице у свом дому

Округли сто (сто неба) - Подстиче атмосферу опуштеног породичног обедовања.

Сто овалног облика (сто компромиса) - Овај сто је добар зато сто нема оштре ивице и углове, такође идеалан за велику породицу.

Сто осмоугаоног облика (Па Куа сто) - Овакав сто симболизује пет елемената, што га чини веома повољним. Назива се и царски сто.

Сто четвртастог облика (сто земље) - Овај сто не треба да је предугачак, јер својом дужином мање доприноси заједништву породице. Потенцира веома озбиљан приступ обедовању.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas