· · Коментари: 1
ВАКЦИНЕ

ОДЛУЧЕНО ко ће имати предност да се ПРВИ ВАКЦИНИШЕ! Које су четири различите вакцине против КОРОНЕ и када би могле да буду спремне?

Влада Велике Британије обезбедила је 250 милиона доза и четири различите врсте коронавирусне вакцине, у нади да ће једна од њих бити успешна

1596448797_Depositphotos_6866297_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Сматра се да је вакцина против короне најбоља шанса да се живот врати у нормалу. Мере социјалне дистанце и карантина, могу остати стварност док претња ове болести не прође, а то ће се вероватно догодити тек када се развије ефикасна вакцина.

Прочитајте још: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Ове промене НЕ ИГНОРИШИТЕ, могле би да указују на РАК ПЛУЋА

Фото: деспоситоспхотос

Више од 140 тимова научника и истраживача, широм света, раде на развоју сигурне и ефикасне вакцине против Цовид-19. Влада Велике Британије потписала је уговоре за четири различите потенцијалне вакцине против коронавируса, чиме је преузела укупно 250 милиона доза. Све четири експерименталне вакцине делују на нешто другачији начин и налазе се у различитим фазама производње. Ево шта треба да знате.

ГСК и Санофи

Влада је недавно потписала споразум до 60 милиона доза коронавирусне вакцине коју су развили фармацеутски дивови. Компаније раде партнерски, креирајући вакцину засновану на рекомбинованој технологији која садржи протеине. Испитивања на људима почињу у септембру. Из једне од тих компанија је речено да би одобрење прописа могло бити постигнуто у првих шест месеци 2021. године, ако испитивања буду успешна.

Прочитајте још: Да ли знате када је ПРАВО време за ПРВУ ЈУТАРЊУ КАФУ?

Фото: Деспоситоспхотос

Универзитет Окфорд и АстраЗенеца

Влада је такође потписала 100 милиона доза за вакцине које су развили Универзитет Окфорд и британско-шведска фармацеутска компанија АстраЗенеца. Главни научник ВХО, Соумиа Сваминатхан, рекао је да је вакцина Окфорд / АстраЗенеца, названа ЦхАдОк1, најнапреднија до сада. Направљена је од вируса генетичког инжењерства. Прва и друга фаза клиничких испитивања су већ спроведене, а трећа и последња фаза развоја је у Бразилу.

Ако се покаже да је вакцина ефикасна, она ће бити достављена Британској агенцији за регулацију лекова и здравствених производа (МХРА) до краја 2020. године. Надају се да ће се створити имунитет и  да ће ово развити антитела против одређених делова вируса. Фаза 2/3 клиничка испитивања, која су намењена процени безбедности, ефикасности и оптималног дозирања вакцине, започеле су у Сједињеним Државама. Влада Велике Британије обавезала се на 30 милиона доза.

Прочитајте још: Српски професор уз помоћ математичког модела одредио ТАЧАН ДАН када ће се ЗАВРШИТИ ДРУГИ ТАЛАС епидемије короне

Валнева

Коначно, влада је обезбедила приступ 60 милиона доза вакцине биотехничкој компанији Валнева. Користи неактивну верзију коронавируса, а очекује се да започне клиничка испитивања пре краја 2020. године. Потенцијално би могао добити регулаторно одобрење у другој половини 2021. године. Улагање у различите врсте вакцина из различитих тимова повећава шансе да ће неко бити успешан.

Прочитајте још: СЕДАМ дана пијте овај СОК који има само 7 калорија и гледајте како се САЛО ТОПИ

Ако се пронађе и одобри ефикасна вакцина, имаће приоритет предност здравствени и социјални радници и они са већим ризиком од болести. Вакцина ће након тога бити дистрибуирана остатку популације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.