· · Коментари: 0
сан

Које су предности СПАВАЊА БЕЗ ЈАСТУКА? Промена навике може да помогне

Пронаћи прави јастук за спавање многима задаје главобоље, па су тако увек у потрази за тањим, дебљим, мањим или већим јастуком.

1615808126_Depositphotos_443589786_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Док једни трагају за савршеним јастуком има и оних који напросто могу без проблема да  заспе без јастука, што има бројне користи, а ево и које: 

1. Смањује болове у леђима

Неки јастуци могу да доведу до неприродног положаја за спавање, а подршка коју пружају не траје дуго. Када спавате без њих, кичма може да се одмори, а тело је у природном положају.

Прочитајет још: СПАСОНОСНО уље за ЖЕНЕ: Што пре га направите, јако је добро за све врсте женских обољења

2. Помаже код болова у врату

Већина јастука вам не омогућује да спавате у природном положају. Дуготрајно савијање врата на било који начин изазваће нелагоду, а пречврсти или премекани јастуци могу довести до болова у врату.

3. Спречава главобољу

Ако се будите с главобољом можда је крив ваш јастук. Превисоки јастуци узрокују напетост у вратним мишићима због чега се могу појавити јутарње главобоље.

Прочитајте још: Ови зачински чајеви су идеални за варење и добро расположење

4. Може ублажити стрес

Неудобно спавање изазвано јастуком може да утиче на поремећаје сна. Тело тако има мање времена за многе важне функције које обавља, а стални недостатак сна може да утиче на ваше расположење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.