· · Коментари: 0
природно

Колико је здрав ОВАС? Ризница ових витамина

Овас се одавнина користи у исхрани, а недавно је и званично ушао у козметичке употребе због свог благотворног дејства на кожу.

1615995236_Depositphotos_212501174_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Овас је ризница витамина Б и Е и не само што је добар да нервни и пробавни систем, већ је идеалан за оне који имају проблематичну кожу..

Ова житарица погодна је за здравље целог нашег тела. Овас је одлична помоћ код пробавних тегоба и за смиривање упале у цревном тракту која је праћена дијарејом. 

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Овас, делује смирујуће и на реуматизам, али и на целокупни нервни систем у стресним ситуацијама.

Овсене пахуљице су врло популарне у исхрани и често се конзумирају као каша за доручак са додатком разноврсног свежег и сувог воћа. Међутим, чај од овсених зрна, као и овсени екстракт, има веома моћно дејство! Због обогаћености витаминима Б и Е, овас даје кожи негован изглед, одржава је здравом и оптимално хидрантном. Да је идеалан против кожних болести, акни и екцема потврдила су недавна истраживања на ту тему у Француској, па тако данас постоје козметичке линије чији је главни активни састојак овас.

Чај

Оперите овсена зрна и процедите их. Затим их прелијте водом и након кључања кувајте још неколико минута. Затим склоните посуду са стране и оставите да одстоји још неких сат времена. Након тога процедите и попијте без заслађивача.

Прочитајте још: ДЕКОРАЦИЈА ДОМА према ФЕНГ ШУИЈУ: Важно је да ово буде први корак

Против акни

Ставите овсене пахуљице у блендер и направите од њих прах. Тај прах можете да чувате у посудици која не пропушта светлост, а када желите да приуштите прави природни третман лицу, потопите у топлу воду док не добијете пасту. Затим очистите лице добијеном пастом и умијте се хладном водом.

Ако имате нека проблематична места, нанесите пасту на то место и оставите да одстоји неколико минута и затим обришите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.