· · Коментари: 0
везе

Колико времена је потребно да преболимо бившег партнера?

Пребољевање раскида је болна тачка у партнерству, без обзира да ли смо са неким провели неколико месеци, или је реч о разводу брака.

1622358255_Depositphotos_272344496_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Стога, када пролазимо кроз ту фазу желимо бар утешан одговор на питање до када ће такво стање потрајати. Постоје различите теорије на ову тему, па је по једној потребно да прође двапут више времена од оног проведеног у вези, а има и оних који сматрају да наредна прилика доноси утеху и брже него што очекујемо. Уколико сте гледали серију Сеx анд тхе Цитy, сећате се Шарлот која је успевала да превазиђе раскид након што протекне половина времена које је провела са бившим дечком. Познато је да смо сви различити, што је потпуно у реду, али наука је успела да проникне у суштину проблема и има објашњење.

Прочитајте још: Терапеути тврде да се БРАКОВИ распадају јер се партнери не познају!

Иако не постоји коначан одговор на ову недоумицу, недавно истраживање је показало да већини нас у просеку одлази 18 месеци живота на мирење са раскидима. То даље значи следеће, 3 значајнија раскида доносе по 6 месеци туговања. Иза ове студије стоји ОнеПолл, који нуди и објашњење за овакав сценарио. Наиме, раскид са собом повлачи промену рутине и навика које смо стекли током везе или заједничког живота. Наступи период прилагођавања на самостално функционисање, понекад и промена адресе или круга пријатеља. Веза је нешто са чиме се поистовећујемо, па неретко можемо чути коментар како је неко преболео особу, али не и тај осећај бивања у вези.

Прочитајте још: На заборавите једно друго: 4 једноставна начина да ојачате брак

Уколико тренутно пролазите кроз раскид, знајте да је важно да себи пружите простор, време и разумевање, и будете спремни на успоне и падове. Чини се да је пола године права мера за развезивање од тог искуства и особе, али свако препозна преломни тренутак. За крај, ево једне реченице која вас може утешити. Боље је да сте волели и патили, него да се никада нисте искрено препустили љубави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.