· · Коментари: 0
Узлет

Компанија "Тесла" премашила тржишну вредност од 200 милијарди долара!

И даље је највреднији бренд "Тојота" која је продала више од 10 милиона возила

1593680233_TESLA-Roadster_Front_3_4.jpg
Фото:"Тесла"

Компанија "Тесла" постала је највреднији светски произвођач аутомобила, претекавши Тојоту, пошто је цена њених акција забележила рекордан скок.

Занимљиво је да је бренд (име компаније) "Тојота" и даље далеко највреднији, али нема сумње да време и у овом погледу ради за "Теслу"!

Фото:"Тесла"

Наиме, акције  произвођача електричних аутомобила дотакле су 1.134 долара у среду ујутро, чиме је тржишна вредност компаније достигла 209,47 милијарди долара, што је отприлике за четири милијарде долара више од "Тојотине" тренутне тржишне капитализације, извештава ББЦ.

Ипак, "Тојота" је, поред власништва над највреднијим брендом, и у погледу продаје и даље светски "број 1", с обзиром на то да је прошле године продала око 30 пута више аутомобила, и да има преко 10 пута веће приходе од америчког ривала.

Прочитајте још:Ово је ново возило америчке војске!

Јапанска компанија је продала 10,46 милиона возила током пословне године, која је завршена у марту, и остварила приход од 30,2 билиона јена (281,20 милијарди долара).

Фото:П.Живковић

"Тесла" је 2019. годину завршио с продајом од само 24,6 милијарди долара, испоручивши 367.200 возила, наводи британски јавни сервис. Међутим, инвеститори су оптимистични у погледу потенцијала америчке фирме, и по свему судећи верују да би она могла да доминира на тржишту електричних аутомобиле у будућности.

Прочитајте још:Американци су поклонили 50.000 ОВИХ ВОЗИЛА Русима, а правио се и у КРАГУЈЕВЦУ!

Калифорнијска компанија је забележила три профитабилна квартала заредом прошле године и задржала тај замајац током прва три месеца 2020. године, упркос епидемији корона вируса.
Власник "Тесле", Илон Маск, изјавио је да ће ове године купцима испоручити 500.000 возила.
Вредност "Тесле" је сада око три пута већа од вредности америчких конкурената, Џенерал Моторса и "Форда".

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.