· · Коментари: 0
МУЗИЧКЕ ЗВЕЗДЕ

КОМПОНОВАО је чувену химну Црвене Звезде! Ево како је Сања Илић постао део чувеног похода на ЕВРОПУ (ВИДЕО)

Велики српски музичар и фронтмен групе Балканика преминуо је данас услед последица корона вируса

1615126076_balkanika_13052018_0001.jpg
Фото: Ataimages

Фронтмен групе балканика, велики српски композитор и архитекта, Александар Сања Илић преминуо је данас у 70. години живота услед последица и компликација са корона вирусом. Сања Или оставио је иза себе бројне хитове, нумеру која је предствљена на Евровизији, али и чувену химну спортског друштва Црвене Звезде која је обележила поход на Европу.

Прочитајте још: ШОК И НЕВЕРИЦА! Преминуо САЊА ИЛИЋ, фронтмен групе Балканика услед компликација са КОРОНА ВИРУСОМ

Наиме, Сања Илић је компоновао химну Спортског друштва Црвена звезда, чувене тактове на песму Љубивоја Ршумовића "младићи борови, девојке јеле, боре се поштено за црвено-беле". Како је својевремено причао за медије, најпре је направио једну навијачку песму за бодрење фудбалера, а онда су представници клуба и навијачи изабрали да то буде навијачка песма за Црвену звезду. Од навијачке песме Фудбалског клуба, брзо се дошло до тога да се компонује химна целокупног Спортског друштва.

"Младићи борови, девојке јеле, боре се поштено за црвено-беле", то није био уопште смисао моје идеје за навијачку песму, тврдио је Илић.

Прочитајте још: Судбина Ленке Дунђерски опевана је у песми Лазе Костића "Санта Мариа делла Салуте, а о животу њеног брата мало ко зна

- Џајић је био директор и договорили су да од те песме направимо навијачку химну Спортског друштва Црвена звезда, па је Ршумовић дошао и направио текст, да би песма могла да се пева и кад су жене и мушкарци у питању. Мало су разблажили целу песму, више то није било то, није то била више навијачка песма. "Младићи борови, девојке јеле, боре се поштено за црвено-беле", то није био уопште смисао моје идеје за навијачку песму - објашњавао је својвремено Сања Илић.

Прочитајте још: Прва ЖЕНА АКАДЕМИК у Србији: О њеним реченицама и сада се прича

Због песме коју је компоновао био у прилици да наступа пред крцатом Мараканом пред меч Купа Европских шампиона. Како је тврдио, доживео је нешто невреоватно. Наиме, стадион Звезде, који је примао 90.000 гледалаца, био је пун. Огроман хор КУД и он као диригент су наступили пред утакмицу са Динамом "у оном паклу", како је тврдио.

- Свирали смо и отпевали песму, а ја сам први пут у животу чуо тај хук са трибина - тврдио је Сања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.