Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОКЛЕТСТВО

Мештани уништили цркву Светог Пантелејмона! Запалили и УРИНИРАЛИ У КАНДИЛО, па их стигла БОЖЈА КАЗНА (ФОТО)

У Комарану се обнавља црква коју су оскрнавили и запалили обесни мештани, које је касније стигла заслужена казна!

1596620662_Rekovacnova-crkva-u-KOmaranu-na-mestu-oskrnavljeneZ.-Gligorijevic.JPG
Нова црква у Комарану Фото: З. Глигоријевић
Oglas

У рековачком селу Комарану завршава се изградња цркве посвећене Светом Пантелејмону. Мештани су пре више од десет година сакупили добровољни прилог да би обновили светињу на чијем је месту била црква брвнара, стара богомоља коју су тројица људи из села не само потпуно уништили и запалили, већ и оскрнавили. Црква, запис и извор сматрају се светињима које штите село и доносе благодети. Свакога ко их оскрнави стигне заслужена Божија казна, сматрају сељани.

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Прочитајте још: ОТКРИВАМО! Слободан Милошевић спасио ЦРКВУ У РУСИЈИ, због тога они данас пишу Уједињеним нацијама

Подигли је краљеви четници
Цркву брвнару подигли су 1939. године припадници краљеве војске у отаџбини - четници. Међутим, када је по завршетку Другог светског рата на власт дошла Комунистичка партија, одређени људи, који су хтели да се додворе тадашњим моћницима, одбојност према вери и цркви показали су на веома ружан начин.

- Најпре су срушили звоник, потом су ушли у цркву и потпуно је уништили, поломили су олтар и иконе, посекли кандила, а један је чак уринирао у кандило! Када су је сравнили са земљом, онда су је запалили - каже Горан Јовановић Кемиш из Бара.

После неког времена све их је, заслужено, стигло црквено проклетство или анатема. Човеку који је мокрио у кандило погинуо је унук у саобраћајној несрећи. Син му је на сахрани свога сина рекао: "Ово си ми ти заслужио!"

Поштар Горан Фото: З.Г.
Сва тројица су остала без порода на страшан начин!

Прочитаје још: ПРЕ АМЕРА! На Месец је прва стигла ЋИРИЛИЦА, а да ли сте знали да је има и на ВЕНЕРИ

- Већа казна није требала! Други човек остао је без порода. Имао је две кћерке, али су обе остале неудате, па им се лоза затрла. Трећи је добио троје деце, али су сва била ментално заостала. Дочекали су да сахране најмилије и чувају обогаљену децу - прича Јовановић.

На "сватовском гробљу" су људи пострадали на свадби.

Пре Божије казне стигла их је овоземаљска. Били су потпуно одбачени од свих. Када су чули за њихова злодела, сви мештани су их избегавали.

- Приликом помињања њихових имена, није било човека који није осећао мржњу и презир - истиче Горан.

Најврћи донатор
Радови на новој цркви приводе се крају, а највећи донатор је Стеван Јевтић, о чијем доброчинству постоји и посвета на вратима. Звоно из старе цркве поклоњено је цркви у Сиљевици.

Прочитајте још: Најважнији после ТИТА: Ранковић је ЗАПЛАКАО само 6. новембра, а онда је на ред дошао СЛОБА МИЛОШЕВИЋ

Занимљиво је да се у Сиљевици налази "сватовско гробље", недалеко од садашњег гробља. Према предању, сватови су се посвађали и међусобно се поубијали. Разлог није познат, али сви знају где се налази то место. Оно је обрасло шумом, јер га нико није обрађивао, нити је шта сејано на том делу земље да се не би узнемириле душе убијених.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas