· · Коментари: 0
ПРОРОЧИЦА

КОЊСКИ Нострадамус: Сенатори су тражили савет од Лејди, погрешно је предвидела само једном

Леди је била чудесан коњ, обдарен медијумским моћима, а 1948. године је погодила исход америчких избора.

1617716432_girl-3551832_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Када је 3. новембра 1948. године, уочи председничких избора, "Чикаго Дејли Трибјун" донео сензационални наслов: " Ђуи побеђује Трумана", сви гласачи, новински писци па чак и Труманове Демократе, очекивали су да то буде истина, још и пре него је гласање коначно обављено.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

Упркос томе што се после тврдило да је дошло до "грешке у штампању", неко се са таквим предвиђањем, ипак, није слагао, и тврдио је да ће победник бити Хари Труман, што се и остварило. Ово предсказање дошло је из мале штале у Ричмонду, у Вирџинији, а заступала га је кобила по имену Леди, у то време већ увелико називана "чудесном".

Сенатори тражили савет
Ледина слава дошла је до Капитол Хила и новине су писале: "Најмање један сенатор, који је имао активан глас у обликовању наше међународне политике, наводно је консултовао Чудесну Леди пре него што би начинио неки свој потез".

Ако је некада римски император Калигула поставио коња за сенатора, у то време је амерички Сенат имао свог незваничног, четвороножног саветника, и да њега није било, ко зна какве би одлуке влада велике светске силе донела? Можда би историја имала другачији ток?

Кобила Леди је била незванични саветник америчког Сената

Ко је била Леди и како је почела читава прича о њеним екстрасензорним способностима? На свет је дошла 9. фебруара 1924. године, као унука чистокрвног тркачког коња. Ждребе црне длаке и белих ногу привукло је пажњу брачног пара Клаудије и Кларенса Фонда, држали су је одвојено од других коња и била је везана за газдарицу. Клаудија је приметила да није потребно да Леди гласно позове да јој приђе, довољно је било да то само помисли и она дође. Тада јој се родила сумња да млада ждребица поседује необјашњиве способности, телепатију.

Прочитајте још: Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

Знала је математику
Леди је била у стању да без грешке њушком гурне тражено слово или број. На постављена питања је почела да спелује одговоре! Решавала је математичке задатке, сабирала и одузимала, делила и множила.

Клаудија је конструисала велику "писаћу машину", па је Леди носом притискала одређену дирку, а на супротној страни подизала се картица са одговарајућим словом или бројком. Леди је 1927. изненађујуће тачно погодила да ће чувени боксер Џек Демпсеј изгубити од Џина Танија. Једном је без грешке означила свих 28 победника коњских трка.

Ледиј е предвиђала рођења деце, земљотресе, цене...

Гомиле радозналаца стизале су са свих страна и већина није отишла разочарана. Кобила је предвиђала пол бебе, кретање цена пољопривредних производа на тржишту, земљотресе и природне катастрофе, откривала изворе нафте, тачно погађала имена и податке који су од ње тражени, па чак налазила и изгубљене особе.

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Фото: Пиксабеј

Нашла дечака
Када је 1951. нестао Дени Матсон (4), из Квинсија, масовна потрага није успела да му уђе у траг, полиција је тражила савет од Леди! Њен одговор је био: "Водени точак у Питсфилду". Детективи су претражили стари каменолом испуњен водоми пронашли тело.

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Леди је живела 33 године, умрла је 19. марта 1957. година. Била је на насловној страни магазина "Тајм" и била на мети гомила репортера и новинара, а о тајним посетама политичара увелико говоркало.

Чудесна Леди једном је ипак дала погрешан одговор, питали су је колико дуго ће она живети? Одговорила је 30, а поживела 33 године.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.