· · Коментари: 0
ТРИК

КОРА ОД БАНАНЕ И ВОДА ће вам помоћи да повратите своје увеле биљке

Кора од банане и вода је идеална комбинација да опоравите биљке које су почеле да вену

1622917870_banana.jpg
Фото: Фацебоок Илустрација/Тхе Пантрy Мама

Једна жена из Аустралије показала је необичан трик и поделила га путем друштвених мрежа. Потребно је да прво налијете воду биљкама, а кору од банане потпиуте у воду и оставите да одстоје у тегли 24 сата.

Прочитајте још: Засадите КОРИЈАНДЕР помоћу најбрже методе и берите свеже лишће већ након 25 дана! (ВИДЕО)

Разлог због ког банана има ефекат је тај, јер је кора обогаћена калијумом, фосфором и калцијумом, тако да минерали имају много хранљивих састојака за биљке. Фосфор у банани такође помаже у добром расту корена и нових изданака.

Топла вода и со

Она је открила да понекад натапање биљака у води није довољно за жедно зеленило, и објаснила је да свакодневно морате да додајете састојак од банане,  како би се ваше биљке потпуно опоравиле.

Фото: Фацебоок/Мумс wхо гарден - пре и после

- Неколико центиметара топле воде у кади са соли, туш како би се са лишћа очистила прашина и оне поновонастављају да буду срећне - написала је уз фотографије биљака у кади.

Прочитајте још: ОРХИДЕЈА не цвета? Неколико савета за појаву прелепих цветова

 

Со је богата магнезијум сулфатом, што повец́ава производњу хлорофила, док ц́е топла вода помоц́и у уништавању штеточина у земљи, као што су лисне уши и гриње. Додајте и остала природна биљна ђубрива која се састоје од натапања морских алги и корова у води пре него што раствор прелијете преко биљака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.