Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕНОСИВИ РАЧУНАРИ

Корисно и једноставно: Како да сачувате ваш лаптоп од прегревања?

Највећа предност уједно је и највећа мана лаптопова-конструкција је таква да се вентилатори најчешће налазе са доње стране уређаја па је брзо загревање уређаја учестао проблем многим корисницима.

students-1807505_960_720.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Већина преносних компјутера и лаптопа данас има просторе за вентилацију са стране или испод самог уређаја, док неки лаптопови имају свој вентилацијски отвор у простору између екрана и кућишта.

Доносимо вам неколико начина како да смањите топлоту и загревање вашег рачунара.

За почетак, никада немојте користити свој лаптоп на подлогама као што су ћебад, покривачи, теписи и слично, будући да такви материјали садрже највише честица прашине и онемогућиће проток ваздуха из лаптопа.

Осим тога, немојте користити лаптоп тако што ћете га ставити на бутине. Тако можете допринети повећавању топлоте рачунара, а овакав начин коришћења рачунара може имати дугорочно штетне последице за здравље човека, што је и медицински доказано.

Прочитајте још: Опрез! Млади, усред короне, прилазе старијима и КАШЉУ ИМ У ЛИЦЕ, потом све објаве на интернету

Поставите лаптоп на ”тврду” подлогу као што је радни сто. Такође, ако лаптоп користите за играње игара или било какву другу захтевну активност, ставите га на преносни кулер (хладњак). Хладњаци за преносне рачунаре додатно ће охладити ваш лаптоп. То, осим повећавања дуготрајности, може повећати и саме перформансе неких преносних рачунара.

Оно што требате повремено да урадите је и издувавање вентилационих отвора лаптопова.

Прочитајте још: Уз помоћ ТРИ апликације средите ваш профил на мрежама као професионалац

С временом на вентилационим отворима може да се накупи мноштво честица, које могу додатно онемогућити пролазак ваздуха из лаптопа напоље. Како се то не би догодило, употребите ваздух под притиском и лагано отпушите отворе свог преносног рачунара.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas