Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природно

Користи се вековима уназад: Да ли сте пробали УЉЕ ШИПКА за лечење акни?

Баш у периоду живота када је потребно да будете пуни самопоуздања, оне су ту да вам праве проблеме.

1615985401_Depositphotos_151876602_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Осим црвенила и болних упала, акне могу да оставе и трајне ожиљке и мрље на лицу, уколико се не лече. Јер не, оне неће проћи саме од себе колико год ми то желели. Ако сте до сад испробали све расположиве препарате на тржишту за третман акни, и нисте били нарочито задовољни резултатима, време је да дате прилику уљу од шипка.

Прочитајте још: Како нанети маскару и снеку према ОБЛИКУ ОЧИЈУ? Савети шминкера

Шта је уље шипка?

Уље шипка се екстрахује из биљке која припада породици ружа. Ово уље се вековима уназад користи у традиционалној медицини због својих превентивних и терапијских својстава. Шипак је врло ефикасан при решавању проблема као што су прехладе, инфекције уринарног тракта, као и многа запаљења у телу.

Шипак садржи највећу количину витамина Ц у себи, знатно већу од цитруса који се сматрају ултимативним извором овог витамина.

Како помаже?

Регулише производњу себума – Прекомерно лучење себума може довести до зачепљена пора на кожи и самим тим задржавања бактерија на лицу које доводе до појаве акни. Уље семена шипка садржи линолну киселину која регулише лучење себума и одржава природну равнотежу уља на лицу.

Има антимикробна својства – Уље семенки шипка има у себи антимикробна својства и врло се учинковито бори са бактеријама које су узрок појаве акни. Оно вам може помоћи да смањите насталу упалу и спречите појаву тамних мрља и ожиљака на лицу.

Прочитајте још: Колико дуго можемо да одлажемо шишање косе? Ово је идеално време за одлазак код фризера

Поседује противупална својства – Прируство акни на лицу често је резултат упалног процеса. Због својих противупалних својстава односно високог нивоа фенолних киселина, токоферола и каротеноида, уље шипка је моћно средство за борбу са акнама. Ови антиоксиданти штите кожу од оксидативног страса и смањују упале.

Како да користимо уље шипка за третман акни?

Уље семена шипка се сматра носећим (базним) уљем, тако да га можете директно нанети на регију погођену акнама. Оно што би требало да проверите пре тога јесте да ли имате у рукама 100 % чисто уље семенки шипка. Између дланова је потребно да утрљате 3 капи овог уља и да га кружним покретима нанесете на лице. Пожељно је да га користите два пута дневно – ујутро и увече, без испирања. Такође можете неколико капи овог уља додати вашим хидратантним кремама за лице које имаче користите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas