Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Корона променила љубав: Више људи се упознало преко интернета него уживо

Пандемија вируса корона је само поспешила оно што се већ дуго "крчка", па се чини да је сада упознавање преко интернет апликација дефинитивно однело победу у односу на традиционалне облике.

1618836063_Depositphotos_82410312_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Студија научника са Универзитета у Њујорку показала је да млади данас улазе у флерт пре свега преко друштвених мрежа, што није изненадило истраживаче.

Прочитајте још: Правило "72 сата" у везама: Смирите страсти, па онда разговарајте!

- Само смо потврдили тезу да је интернет тренутно најчешће "место" за упознавање особе са којом би могла да се започне озбиљна или мање озбиљна љубавна прича - наводи Рејчел Марузе, једна од вођа истраживања.

Уосталом, млади све мање и имају прилика за опуштене и спонтане изласке, јер је пандемија променила целокупан стил живота.

Људи више немају прилике да се упознају.
Везе нису чврсте
Међутим, истраживање које су спровели научници са Нортвестерн универзитета открило је да везе у које се улази преко интернета не могу да се окарактеришу као претерано чврсте. Стручњаци су дошли до сазнања да корисници често узимају здраво за готово потенцијалне партнере.

Тиме је потиснут и резултат до којег су пре глобалне пошасти дошли научници са Унивезитета Рочестер, када су открили да је упознавање партнера преко интернета други најчешћи начин започињања везе, док је први - посредством пријатеља.

Везе се тешко граде, а на мрежи се лакше отварају.

- То би ускоро могло да се промени, па да дефинитивно тријумфује интернет - изјавио је тада Хари Рејс, психолог и вођа истраживања. - Грађење веза је постало изузетно тешко, јер су људи претрпани свакодневним обавезама, па им на крају остане само снаге и времена за онлајн упознавање.

Испоставило се да је један од основних услова зашто се људи тако брзо зближе преко интернета - природа комуникације.

Прочитајте још: Станислав Попов упозорава парове: Пре брака питајте га како замишља заједнички живот!

Многима је лакше да се опусте када се не ради о разговору "очи у очи", а могу и да се представе паметнијим и лепшим него што су стварно. Осим тога, и степен нервозе је у овом случају далеко блажи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas